Grup, “Geçinemeyen milyonlarız. Emeği ile geçinenler olarak sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. İnsanca bir yaşam istiyoruz!” ifadeleriyle basın açıklaması yaptı. 

Adana'da siyasi parti ve emek örgütlerinin çağrısıyla Gençlik Meydanı'nda bir araya gelen Adana halkı bir basın açıklamasıyla zamlara tepki gösterdi ve hükümeti istifaya çağırdı. Basın açıklamasında şunlar dile getirildi:

ÜCRETLER ERİYOR HALKIN EKMEĞİ KÜÇÜLÜYOR!
Ne diyor bu düzeni yönetenler?
Porsiyonlarınzı azaltın daha az yiyin…
Arabaysa araba, cep telefonuysa cep telefonu, neyi eksik bu halkın? Daha ne isteyecekler? Şükretmeyi bilin…
Eve giren para bu pahalılıkta pul olmuş. Bir gün aldığımız sebze meyveyi ertesi gün aynı fiyata bulamaz olmuşuz. Evden dışarı adım attın mı her şey para, her şey ateş pahası. Ev desen, kiradaysan maaşın en az yarısı kiraya gidiyor. Elektrik, su, doğalgaz faturaları da cabası. Çocukların okulu, kıyafeti, başka, başka da elde avuçta bir şey yok ki. Başka ne olsun. Yok, yok, yok...

TEK ÇARE: AYAĞA KALKIYORUZ! ZAMLARINIZI TANIMIYORUZ!
 
Türk lirası dolar karşısında eridikçe işçilerin, emekçilerin cebindeki para da eriyor. Alım gücü düşüyor, halkın sofrasındaki ekmek küçülüyor.   Eylülden bu yana Türk lirası dolar karşısında %40 değer kaybetti. Dolar arttıkça, her sabah biraz daha fakirleşmiş olarak uyanıyoruz. Sadece fakirleşmiyoruz, aynı zamanda sırtımızdaki borç yükü de artıyor. Emeklilere, kamuda çalışan işçilere ve emekçilere verilen zamlar daha ilk günden eridi. Küçük esnaf siftah yapamaz duruma geldi.   
Borcu borçla kapatıyoruz. Ekim ayı itibariyle icra dairelerinde bekleyen icra dosyası 23 milyona yaklaştı. Sadece işçiler, emekçiler değil, ülke ekonomisi de borç batağında.
 
Seçenek, işçi, emekçi, üretici halkın birleşik mücadelesidir.  Krizden çıkışın ağır faturasını ödemeyi reddedip, İş, ekmek, özgürlük talepleri için hep birlikte mücadele etmeliyiz.

 

"Boyun Eğme, memlekete sahip çık", "İş, ekmek, özgürlük", "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Hükümet İstifa" sloganlarının atıldığı basın açıklaması sessiz şekilde son buldu.