Kuyumculuk yapan M.K.'nin çevresine topladığı silahlı adamları kullanarak çete oluşturduğu bilgisini alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Mayıs ayında teknik çalışma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren teknik takip sonrasında, Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1 komiser ile 2 polisin ve bir emekli polisin de çeteyle bağlantılı olduğu belirlendi. Teknik takip sırasında çete mensuplarının 16 ayrı olayda, 'işyeri kurşunlama, işyeri işgali, tefecilik, işyerine zarar vermek, meskun mahalde ateş etme, ölümle tehdit, darp, cezaevi firarisine yardım ve yataklık etme ile görevi kötüye kullanma ve delilleri karartma' suçlarını işlediği anlaşıldı.

Teknik takibin tamamlanmasının ardından Organize Büro Amirliği ekipleri, çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Adana, Mersin ve Ankara'da eş zamanlı olarak yapılan ve 250 polisin katıldığı operasyonda 56 ev ve işyeri ile 18 araçta arama yapıldı. Çete elebaşı M.K. ile birlikte 1 komiser, 2 polis ile bir emekli polisin de bulunduğu toplam 34 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 10 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı ses ve gaz tabancası, değişik çaplarda 465 fişek, silahlara ait 14 şarjör, 114 karton kaçak sigara, Emniyet Genel Müdürlüğü demirbaşı olan bir el feneri ile tefecilik faaliyetleri kapsamında 32 bin 500 TL'lik hamiline yazılmış bir çek ve 385 bin 950 TL tutarında senet ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan şüphelilerden 16'sı Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakılırken, adları açıklanmayan 18'i ise ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Komiser ile polis memurlarının da çete mensuplarıyla birlikte kelepçeli olarak adliyeye götürülmesi dikkat çekti.