7 den 70'e bütün Yüreğirli vatandaşların hizmetinde olan Kültür Evleri'nden mezun olanlar iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor. Başkan Çelikcan 11 adet Kültür Evinde bugüne kadar 25 bin civarında vatandaşın 66 branşta sertifika aldığını ve 1.000 kişi civarında kursiyerin de iş sahibi olduğunu belirtti.

19 Mayıs Ahmet Yesevi Kültür Evi'nde Elektrik Ark Boru Kaynakçılığı Kurs (ARGON) eğitimini tamamladıktan sonra iş sahibi olan gençler Başkan Çelikcan'ı ziyaret edip teşekkür ettiler. Burada aldıkları eğitim sayesinde iş sahibi olduklarını belirten kursiyerler 'Burada aldığımız kurs sayesinde iş sahibi olduk. Çok mutluyuz. Kültür Evleri yapılmasaydı biz bu eğitimleri alamazdık. Bizler için çok güzel bir hizmet. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz.' dediler.

En iyi hizmetin insana yapılan hizmet olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kültür Evlerinde eğitim gören kursiyerlerin iş bulmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek 'Adana'da ilk olarak 19 Mayıs Ahmet Yesevi Kültür Evi'nde verilen Elektrik Ark Boru Kaynakçılığı ve ARGON kursları birlikte verilmektedir. 352 saat süren kurslar sayesinde birçok kursiyerimiz iş sahibi oldular. Yurt içinde ve yurt dışında geçerli olan bu sertifika ile gençlerimiz kolayca iş sahibi oldular. Kurslarımızdan mezun olan gençlerimiz Adana'da belli işyerlerine işe yerleşirken yurt dışında bile iş sahibi olan gençlerimiz oldu. Rusya'da ve Suudi Arabistan da çalışan gençlerimiz var. Bu bize büyük mutluluk veriyor.

Hizmete açtığımız Kültür Evlerimizin bu güzel sonuçlarını görmek yaptığımız yatırımların ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu göstermektedir. Adana'da hangi alanda iş ihtiyacı varsa gençlerimizin bu eğitimlerini almalarını sağlayarak iş bulmalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.