Adana Turizm Derneği´nin Adana yemeklerinin tanıtımını amaçlayan yarışması Seyhan Otel´de gerçekleştirildi. 86 yarışmacı, zeytinyağlı yemekler, etli yemekler, hamur işi ve tatlı - pasta olmak üzere dört kategoride yarıştı.

Zeytinyağlı yemeklerde 640 puanla, Adana usulü tahinli yemekle Hacer Ceylan, etli yemeklerde 610 puanla dövme pilavlı kuzu incik kaplamayla Mustafa Ateş birinci oldu. Hamur işi kategorisinin birincisi 520 puanla Serpil Erdem Işık olurken, tatlının birincisi 605 puan alan turunç tatlısıyla Fatma Sarıboğa oldu.
Adana yemeklerinin en ünlüsü Adana Kebabı ise etli yemekler kategorisinde üçüncü olabildi.

7 jüri üyesi tarafından değerlendirilen yemeklerde birinciler Cumhuriyet altını, ikinciler yarım altın, üçüncüler ise çeyrek altınla ödüllendirildi.

Jüri üyelerinin puanlamayı tamamlamasının ardından dereceye girenler açıklandı. Bu sırada yarışmaya katılan bazı vatandaşlar profesyonel aşçıların yarışmaya katıldığını öne sürerek, otelin önüne yemek malzemelerini bırakıp organizasyonu protesto ettiler. Her yıl yarışmaya katıldığını söyleyen protestocu yarışmacılar kendilerini haksızlık yapıldığı gerekçesiyle bir daha yarışmaya katılmayacaklarını söylediler.

Yöresel Yemekler Yarışması´na, Adana Vali Yardımcısı Halis Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık ve çok sayıda davetli katıldı.