Konser öncesi konuşan merhum Hacı Sabancı’nın eşi Özcan Sabancı, ÇDSO şefi Yaşlıçam, tüm sanatçılar ve emeği geçenlere konseri geleneksel hale getirdikleri için teşekkür etti. Özcan Sabancı, “Eşim, ülkenin ekonomik kalkınması için ve ailesinin birliği için çok çalıştı. Sizler beni onun anmalarında hiç yalnız bırakmadınız. Hepinize teşekkür ederim. 13 sene geçti, bizden ayrılalı. O artık sevenlerinin kalbinde. En çokta Adanalıların kalbinde yaşıyor” dedi.
ÇDSO Şefi Emin Güven Yaşlıçam da, Hacı Sabancı’nın senfoninin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olduğunu ifade etti. Yaşlıçam, “Merhum Sabancı’yı rahmet ve saygıyla anıyoruz. Şimdi de Sayın Belediye Başkanımız bizi çok destekliyor. Sayın Valimiz Adana’da göreve yeni başladı. Ama onun da gözlerindeki ışıltıdan sanata bakışını görebiliyorum” şeklinde konuştu. Yaşlıçam, kentteki salon yetersizliğini dile getirerek, Adana Kültür Merkezi’nin yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana’nın Sabancı Ailesi’ne çok şey borçlu olduğunu söyledi. Anma Günü’ne Sabancı Ailesi’nin tüm fertleriyle katılarak, Adana’dan kopmadıklarını gösterdiklerini kaydeden Aldırmaz, “Sabancı Ailesi, bizler için örnek ailedir. Kentimize yaptıkları için tüm halkımız adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Aldırmaz, Adana Kültür Merkezi’nin yapımının Başbakan Sayın Erdoğan’ın müjdeleri arasında yeraldığını ifade ederek, “Adana Kültür Merkezi’ni de yapacağız” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Emin Güven Yeşilçam yönetimindeki orkestra, İspanyol parçaları çaldı. Solistliğini Burak Bilgili’nin yaptığı konserde, İspanyol trompet sanatçısı Vicente Campos da eşlik etti. Ayrıca İspanyol dansçılar Sandra Ruiz Vicente ve Elisa Perez Beltran da çalınan parçalara danslarıyla eşlik etti. Konserin ardından orkestranın yanına giden Özcan Sabancı, sanatçılara teşekkür etti.
Konsere, Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, merhum Hacı Sabancı’nın oğlu Ömer Sabancı, kızı Demet Çetindoğan, gelini Arzu Sabancı, Ali Sabancı, Cengiz Çetindoğan, Sabancı Ailesi’nin diğer üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.