Dünya Sanat Günü’nde Üç Sanatçıya Ödülleri Verildi Dünya Sanat Günü’nde Üç Sanatçıya Ödülleri Verildi

Bir çok sergilerde yer alan ve Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Tasarım Yarışması Jüri Üyeliği görevlerinde de bulunan Hande Bilvar, Adana Ressamlar Derneği (ARD) Kaman Sanat Galerisi’nde “Fay Hattı” adını verdiği kişisel sergini açtı.

Hande Bilvar, 1977 yılında Almanya’da doğdu. Lisans Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fkültesi Tekstil Bölümünde, Yüksek Lisans Eğitimini Dokuz Eylül Üiversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Tekstil ve Moda Tasarım Bölümünde tamamladı. 2000 ile 2013 yılları arasında İzmir'de özel tekstil firmalarında baskı tasarımcısı ve moda tasarımcısı olarak görev aldı.2013 yılında Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılında aynı üniversitenin Sanat ve Tasarım Anasanatdalı’nda  Sanatta Yeterlik programını tamamladı.

Hande Bilvar

Kaman Sanat Galerisi’nde açılan Hande Bilvar'ın kişisel sergisi "Fay Hattı", 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin anısına adanmış ve depremden sonra  sanatçının duygularını tekstil malzemesi kullanılarak oluşturmuş olduğu siyah beyaz eserleri ile yansıtılıyor.

Bilvar, Fay Hattı adlı sergisi hakkında şunları ifade etti:

“Depreminin izlerinin kişilerde bıraktığı derin izlerin tanımı var mıdır?  Çoğu zaman kelimeler ile tanımlayamadığımız duygulara sanat aracılık eder. Kendi bakış açımla, depremin oluşturduğu travma, kayıplar ve dayanışma gibi duyguları yansıtmaya çalıştım. Tekstil malzemesinin kullanılması, bu eserlerin dokunarak bir deneyim sunmasını sağlamaktadır.”

Sanatseverleri  bu özel sergiyi ziyaret etmeye davet eden Bilvar, 6 Şubat depremi hakkındaki duyarlılığı artırmaya davet etti.

Sergi 19 Ekim tarihine kadar ARD Kaman sanat Galeris tüm sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.