Adana Demirspor ve Adanaspor'un oynadığı Yeni Adana stadı, yeni olmasına rağmen bir türlü sağlıklı hizmet veremiyor. Kentin diğer prpfesyonel takımı  Adana 1954 FK'nın ise stat olmadığı için Tarsusta oynatılmasına rağmen, Gençlik spor il Müdürlüğü yetkililerinin bir tane stada bile sağlıklı bir şekilde bakamaması nedeniyle yeni yapılan stadın zemini bugüne kadar 2 defa bakıma alındı. 

5 OCAK FATİH TERİM STADI SORUN ÇIKARMAMIŞTI, YIKILDI!

Tarihi Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadında yine Adanaspor ve Adana Demirspor maç yapmasına karşın bakımı doğru ve liyakatlı kişilerce yapılması nedeniyle zemin hiçbir zaman sorun çıkarmamış, fakat o stat yıkılmıştı.  Ancak Ulaşımı sorun olan Yeni Adana stadı yapıldıktan sonra da yine Adana Demirspor ve Adanaspor maçlarını oynamasına rağmen stat zemini sürekli bozuluyor. 

çim boyası

İstanbul Olimpiyat stadının çimleri güzel görünsün diye yeşile boyanması gibi Yeni Adana Stadı görsel olarak güzel ancak kalite olarak çok düşük. Gençlik spor il müdürlüğü ise konu ile ilgili hala çözüm üretebilmiş değil.

HİKMET KARAMAN DA STAT ZEMİNİNİ KONUŞTU

Yeni Adana Stadyumu’nun dinlenmesi gerektiğini aktaran Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da stat konusunda Hatay maçı sonrası şunları söyledi:

“Dün Adanaspor burada maç oynadı. Belki dışarıdan güzel gözüküyor ama bu sahanın dinlenmesi lazım. Değişmeli oynanabilir ancak fikstüre bir daha baktım biz deplasmana gidiyoruz, Adanaspor’da deplasmana gidiyor. Şimdi içeri geleceğiz onlar da içeri gelecek. Bu bir mazeret değil ama sahanın bazı bölümleri inanılmaz derece de ağır. Kendi içerisine çekilen ve uzun oynayan takımlar için zemin bozukluğu müthiş derece de avantaj sağlıyor. Biz ikinci yarı yüzde 70 topa sahip olduk ama o iyi paslar bir türlü olmuyor. Bunu yetkililerin göz önünde bulundurması gerekiyor”

ADANA1954 FK MAÇLARINI TARSUS'TA OYNUYOR

Adana 5 Ocak Fatih Terim Terim stadının yıkılmasıyla, şampiyonluğa koşan Adana'da kentin diğer profesyonel takımı Adana1954 FK takımı ise iç saha maçlarını Tarsus'ta oynuyor. Ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü Yekilileri ise kendi evlerinde çaylarını yudumluyor...