Özgümüş önergede, Bakan Ala’ya 20 TL ve üzeri borcu olduğu iddia edilen araç sahiplerinin araçlarının tekerlerine kelepçe takılarak alıkoyulduğunu bildirmiş ve bu uygulamanın hangi hukuki dayanağa göre yapıldığını sormuştu.

13 Mayıs 2014 tarihinde Bakan Efkan Ala’nın imzasıyla gelen cevaba göre, İntelli Firması tarafından borcu olan araç sahiplerine uygulanan cezaların, Adana Büyükşehir Belediyesi iktisadi teşekkülü olan Yeni Adana İmar İnş. Tic A.Ş. tarafından durdurulduğu belirtilmektedir.

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Özgümüş, “Verdiğimiz soru önergesiyle, Yeni Adana İmar İnşaat Şirketi tarafından gerçekleştirilen ihaleyi alan özel bir firmanın borcu olan araç sahiplerine uyguladığı hukuka aykırı cezai uygulamayı ve Sayın Bakan’ın bu uygulamadan haberi olup olmadığını sorduk. Bugün aldığımız cevapta vatandaşın haklı olarak tepki gösterdiği ve hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu uygulamaya son verildiği tarafımıza bildirildi. Böylece hukuksuz ve yanlış bir uygulamadan dönülmüş oldu.” dedi.