Akif Kemal Akay döneminde Milli Eğitimde Öğretmenken Belediyeye geçiş yapan Gökhan Üney, Belediyede önemli görevlere atandı. Daha sonra Başkan yardımcısı olarak atanan Gökhan Üney döneminde yaptıklarıyla çok tartışılmıştı.

GÖKHAN ÜNEY KADINA ŞİDDET UYGULADI

Özellikle Belediye ile alakalı sorununu aktarmak için arayan Kadın muhtara “Ben Bekâr Adamım beni 22:00’den sonra Arama” diyerek “Kadına Şiddet”in bir boyutunu uygulayan

“Kadına şiddet”in bir boyutunu uygulayan Gökhan Üney dönem içinde de farklı konularla sıkça tartışılan isim olmuştu.

Son olarak Başkan Akif Kemal Akay’ı yanlış yönlendirenlerden olduğu öne sürülen Üney, İYİ Partiden seçim kazanılamayacağının bilinmesine karşın CHP’nin seçimi kaybetmesi için mücadele verenlerden olmuştu.

CHP'NİN KAYBETMESİ İÇİN ÇABA HARCADI

Yılların CHP’lisi Akif Kemal Akay’ın İYİ Partiden aday olmasına ses çıkarmayıp seçimi kazanmak!, CHP’nin de kaybetmesi için çalışan Gökhan Üney sonuçta İYİ partinin bile oyunu alamayan Başkan Akay’ın siyaseten tükenmesini sağlayanlardan oldu.

Kaybettirmek için çalıştığı CHP iktidara gelince görevinden ayrılarak belediyeden gitmek yerine bekleyen Üney sözde istifa edip, istifasının kabul edilmemiş olduğu iddiasıyla makamında oturduğu öne sürülmüştü.  Ancak kendisi öğretmen! Olan Üney, İstifanın tek taraflı irade beyanı olduğunu çok iyi bilmesine rağmen yakın çevresine “İstifam Kabul edilmedi” söylemini kullanması vatandaş tarafından komik bulundu.

ÜNEY, YERİNE ATAMA KARARI ALININCA İSTİFA ETTİ

En son CHP’li Seyhan Belediyesi yönetimi Gökhan Üney’in yerine bir başkan yardımcısı atamak için kolları sıvadı. Bunu öğrendiği öne sürülen Gökhan Üney yine sanki kendi ayrılıyormuş gibi yaparak sosyal medyasında istifa açıklaması yaptı.

Ancak görevi döneminde çok ciddi hatalar yapmasına karşın karşısındakilerin susmayı tercih ettiği Üney sosyal medyada yayınlanan açıklamasında, “içindekileri” dışa vurması açısından önemliydi.

Üney yaptığı açıklamada suçlamalara yer verdi.

OYA TEKİN'E "İLKEL IRKÇILIK" , "MEZHEPÇİLİK" VE LİYAKATSIZLIK" GÖNDERMESİ

Açıklamasında “Mezhepçilik”, “Irkçılık” vurgusu yapan Gökhan Üney şoke edici söylemleri şaşkınlık yarattı.

İşte Üney’in rezalet ötesi açıklamasının o bölümü:

“Velhasıl her görev bir gün son bulacaktır benimki şimdilik buraya kadar. Umarım liyakatin olduğu, ilkel ırkçılık ve mezhepçiliğin olmadığı bir Seyhan, bir Adana, bir Türkiye ve bir Dünya diliyorum..”

“Kişi herkesi kendisi gibi sanırmış” atasözünde olduğu gibi Gökhan Üney Belediyede görev yaptığı dönemde “Liyakat” “Mezhepçilik” ve “Irkçılık” konusunda en çok eleştirilenlerden oldu.

MURAT BERHUN YORUMU

Üney, Kendi döneminde yanında çalıştırdığı işçileri hep ezdi, haksızlıklar yaptı. Liyakat yerine biat istedi. Biat etmeyenler, Mobing, dışlama, aşağılama gördü.

Kaldı ki, Gökhan Üney değil midir CHP’nin kaybetmesi için çalışan.

Bu yönetim onunla devam etmek zorunda mı?

Madem çok onurlu bir davranışla istifa edecekti, neden 2 ay bekledi?

Zaten ilk gün hemen gitmesi gerekmez miydi?

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin

SAYIN OYA TEKİN’E ÇAĞRIMIZDIR

Seyhan Belediye Başkanı Sayın Oya Tekin şimdi size çok önemli bir görev düştüğünü düşünüyorum.

Gökhan Üney’in bu açıklamalarını yanıtlaması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda bazı soruların yanıtının ortaya çıkması için soruşturma başlatmanızı takdirlerinize sunuyorum.

1 – Gökhan Üney’in “Umarım liyakatin olduğu, ilkel ırkçılık ve mezhepçiliğin olmadığı bir Seyhan, bir Adana, bir Türkiye ve bir Dünya diliyorum” diyerek Seyhan Belediyesinİ suçlayıcı şekilde “İlkel Irkçılık”, “Mezhepçilik” ve Liyakatsızlık” iddiasında bulunuyor. Belediyede iddia edilenler var mıdır? Bu doğru mudur?

2 – Gökhan Üney’in görev yaptığı dönemde “İlkel Irkçılık”, “Mezhepçilik” ve Liyakatsızlık” yapılıp yapılmadığını, kimlerin sürüldüğünü, mobinge uğradığını ve işten çıkarıldığını belirlemek için bir soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz?

3 –Gökhan Üney döneminde hangi gazetelere ne kadar ilan verildiğini, kimlere ihale verildiğini, ihalelerin mal kabulünün kimler tarafından yapıldığını ortaya çıkarmak için soruşturma talep edecek misiniz?

4- Kendi deyimiyle, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapmaktayken Seyhan Belediyesine geçen Gökhan Üney’in Belediyedeyken ekonomik durumunda normal olmayan bir değişiklik olup olmadığının tespiti için bir soruşturma talep edecek misiniz?

5 – Gökhan Üney’in göreve geeldiğinizden bugune 2 ay dahi olmadan Seyhan Belediyesinde “İlkel Irkçılık”, “Mezhepçilik” ve Liyakatsızlık” olduğunu ima etmesiyle ilgili ispatını yapması için suç duyurusunda bulunacak mısınız?

Adana Demirspor'da Yusuf Sarı Bilmecesi Adana Demirspor'da Yusuf Sarı Bilmecesi

Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik, Gökhan Üney'in hakaret ve kadına şiddeti içeren sözlerinin ardından tepki koymuştu.

6 –Siz de bir kadın yönetici olarak,  Adana’da “Ben Bekâr Adamım beni 22:00’den sonra Arama” diyerek kadına şiddetin bir boyutunu uygulayan Gökhan Üney hakkında önceki dönem yönetimin, her hangi bir idari soruşturma-ceza veya yaptırım uygulayıp uygulamadığının Tespitini yaptırmayı düşünüyor musunuz?

Bu soruların yanıtının bulunması Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in çok yönlü soruşturma başlatması önem taşıyor. Tabiki takdir Başkan Oya Tekin’indir.

Editör: Murat BERHUN