Birkaç gündür “Konteyner Limanı” Polemiği sürerken;  Havalimanı, TCDD, TRT gibi kente değer katan kurumların yönetim merkezini veya faaliyet alanını Mersin’e kaptıran Adana’ya şok bir haber daha geldi.

"Uluslararası Bölgesel Fuar Alanı İki Kente İvme Kazandıracak"

ÇUKUROVA  SİFED Başkanı Hüseyin Kış'ın, “Konteyner Limanı” konusunda yaptığı açıklamada satır arasında Mersin’e Uluslararası Bölgesel Fuar alanı yapılacağını ifade etti.
Adana ve Mersin’in Birlikte kullanacağı Uluslararası Bölgesel Havalimanının dışında ayrıca ortak bir fuar alanına da ihtiyacı olduğuna işaret eden Başkan Hüseyin Kış, “Uluslararası Hava Limanımızı ortak kullanacağız. Yapılacak yeni bir Uluslararası Bölgesel Fuar Alanı da iki kentimize ivme kazandıracak. Tarım, turizm ve sanayiden, enerji ve lojistik sektöründen yeterli oranda pay alamayan Adana ve Mersinimizin birlikte, ortak bir sinerjiyle geleceğe taşınmasını arzu ediyoruz. Bu konuda hükümetimizden de gerekli destekleri bekliyoruz. İş dünyası temsilcileri olarak bölgesel kalkınmanın gücüne inanarak hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Adana Havalimanı, TCDD, TRT Gibi Fuar Alanı Da Mı Kentten Koparılacak?

Başkan Kış’ın açıklamasında “Uluslararası Hava Limanımızı ortak kullanacağız. Yapılacak yeni bir Uluslararası Bölgesel Fuar Alanı da iki kentimize ivme kazandıracak” söylemi, uluslararası Bölgesel Fuar Alanının, 2 kent için ortak bir şekilde faaliyet yürüteceği anlaşılıyor. 
Mersin’e yapılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle doğal süreç içerisinde pasifize olması beklenen Adana Şakirpaşa Havalimanı gibi, Uluslararası Bölgesel Fuar alanının da faaliyete girmesiyle Adana Fuar alanının daha küçük fuarlara ev sahipliği yapması sonucu pasifize olabileceği öngörülüyor.
Şimdi Adanalıların “Konteyner Limanı” polemiğine devam edip, Adana’nın bir ekonomik değerini daha kaybetme riskine karşı mücadele edip etmeyeceğini merak ediyor.