Yüreğir Belediyesi doğum yapan annelere ve bebeklerine sunduğu “Hoş Geldin Bebek” hizmeti için 2023 yılı için yapacağı ”Hediye Paket” alım ihalesinde ilginç rakamlar ortaya çıktı.

Konu İhale: Yüreğir Belediyesi TÜİK’i Bile Gölgede Bıraktı!

27 Şubat 2023 Tarihinde Saat 10.00’da Yüreğir Belediyesi Destek Hizmetler Biriminde yapılacak alım ihalesinde 10 kalemden oluşan 13 bin Adet “Hoş Geldin Bebek Paketi” alımı yapılacak.  Geçtiğimiz 19 Aralık 2022 Tarihinde basına yansıyan haberlerde “Hoş Geldin Bebek” projesinde 9 Bin aileye ulaşıldığı açıklanmıştı. Bu yıl 13 Bin paket alımı yapılacak olması ise dikkat çekti.

Konu Alım İhalesi: Yüreğir Belediyesi TÜİK’i Bile Gölgede Bıraktı!

Zira üçüz veya ikiz bebek doğumunun ender görüldüğü gerçeğiyle yaklaşık 10 bin adet “Hoş Geldin Bebek” hediye paketinin verildiği tahmin ediliyor.  Yüreğir Belediyesi bu proje kapsamında 2023 yılı için 13 bin paket için ihaleye çıkıyor. Ancak bu rakam, yayınladığı istatistiki verilerde yanıltıcı bilgi verdiği iddia edilen TÜİK verilerine adeta rahmet okuttu.

Konu İhale: Yüreğir Belediyesi TÜİK’i Bile Gölgede Bıraktı!

Çünkü TÜİK verilerine göre! Adana’da 2021 yılından toplam 29 Bin 872 doğum gerçekleşmiş.(TÜİK 2022 Verilerini Şubat Ayı İçerisinde açıklıyor)  Bu rakamın 15 bin 453’ü Erkek bebek, 14 Bin 419’u Kız bebek. Adana’daki Yaklaşık 30 bin doğumdan, talep edilen 13 bin “Hoş Geldin Bebek” paketi üzerinden hesap yapıldığında tüm doğumların yaklaşık Yüzde 40’ı Yüreğir’de Gerçekleşecek! Yanılgı payı ile 10 Bin doğum olmasıdurumunda bile Adana’da doğan her 100 Çocuktan 33’ünün Yüreğir’de doğacağı anlamını taşıyor.

Ancak yine TÜİK Verileri bu rakamların doğruluğunu tartışmaya açıyor. TÜİK Verilerine göre Yüreğir’de Yıllık Nüfus artış hızı Yüzde - (Eksi) 12,3.  Yani TÜİK’e göre Yüreğir’in genel Nüfusu azalıyor. Buna paralel olarak doğum sayısında da azalma söz konusu olabilir. Doğum sayının sabit kalması durumunda bile ihalede belirtilen 13 bin rakamını yakalamak zor görünüyor.

Konu İhale: Yüreğir Belediyesi TÜİK’i Bile Gölgede Bıraktı!

Şimdi merak edilen Yüreğir Belediyesinin ilgililerinin nasıl bir hesap yaptığı? Ciddi bir yanılgı mı var, yoksa mantıklı bir açıklaması var mı? Bunu öğrenmek için Yüreğir Belediyesinin kamuoyuna açıklama yapmasını bekliyoruz. Yüreğir Belediyesinden bir açıklama yapılması durumunda paylaşacağımızı taahhüt ediyoruz.