Kurbanlıklar Elde Mi Kalacak?

Adana'nın Seyhan İlçesi'ndeki Kıyıboyu Caddesi üzerinde kurulan kurbanlık pazarında Ayhan Barut'a dert yanan kurbanlık satıcıları, şöyle konuştu:

"Bitlis'ten kurbanlık getirdik. Bu sene battık, malımız satılmıyor. 220 hayvan getirdik, daha 20 tane sattık. Milletin elinde para yok, millet evine artık ekmek götüremiyor nasıl kurban kesecek? Canlı kilogramı 65 liradan satıyoruz. Bir hayvanı 3.5-4 bin liraya satıyoruz ama alan yok. Maliyet yüksek. Arpa çok pahalı, saman ve mazot çok pahalı. Ben bu hayvanı 5 bin liraya da satsam zarar ediyorum. Çünkü maliyeti çok fazla. Arpanın geçen sene tonunu 1900 liraya alıyordum, şimdi 8 bin lira. Allaha şükürler olsun daha siftah etmedik, hiç kurbanlık satamadık. İnsanlar daha ucuz olsun, fiyat düşecek diye bayramın ikinci ve üçüncü gününü bekliyor."

"BAKIYORUM, ALAMIYORUM"

Pazar yerinde kurbanlıklara bakıp eli boş dönen emekli bir yurttaş ise, "Ben emekliyim. Daha yeni maaşım 3 bin 500 lira oldu. Pazarda bakıyorum ama gücümüz olmadığı için alamadan dönüyoruz. Alım gücümüz çok düşük. Ne söyleyeyim, bakıyorum, alamıyorum" diye konuştu.

"ESNAF SATAMIYOR, YURTTAŞ ALAMIYOR"

Kurbanlık satıcıları ve yurttaşları dinleyen Ayhan Barut ise şunları kaydetti:

"Bugün arife, yarın bayram ama ne insanlarımız gam ve keder içinde. Kurbanlık pazar yerindeyiz ama hiç hareketlilik yok. İktidarın yanlış politikaları sonucu açlık, yoksulluk, sefalet, sıkıntı almış başını gitmiş. Sorunlar dağ gibi birikip adeta arşa ulaşmış halde. Bayramda vatandaşlarımız AKP iktidarının yanlışlarının kurbanı oldu.  Vatandaşlarımız 'Bayram gelmiş neyime, keder çökmüş yüreğime' diyor. Besicilerimiz yüksek maliyetlerle yetiştirdiği hayvanlarını kurbanda satamıyor. Vatandaşlarımızın da maaşları kuşa dönmüş, eriyip gitmiş durumda olduğu için maalesef kurbanlık alamıyor. Bu kötü günlerden kurtulacağız, daha mutlu günlerde daha güzel bayramlar kutlamak temennisiyle herkese iyi bayramlar diliyoruz."