Vali Dr. Süleyman Elban, 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne katılım gösteren firmalara teşekkür belgesi takdim etti.  
Geçtiğimiz haftalarda 6.’sı gerçekleştirilen Adana Lezzet Festivali’nin ardından festivali değerlendirmek, katılımcı firmalara desteklerinden dolayı teşekkür etmek amacıyla gerçekleştirilen ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı ve Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner’in de katıldığı etkinlikte bir değerlendirmede bulunan Vali Elban, büyük bir emek ve çalışmanın ardından gerçekleştirilen festivalin yine çok güzel geçtiğini ve başarılı bir festivali daha geride bırakmanın memnuniyetini yaşadıklarını kaydederek festivalin gerçekleştirileceği alanın ayarlanması, alanda güvenliğin sağlanması, düzenlenecek etkinliklerin belirlenmesi ve düzenlenmesi başta olmak üzere birçok konuda emek veren herkese teşekkür etti.

Lezzet Festivaline Katılanlara Plaket!

Konuşmasında “Kamuoyundan takip ettiğimiz, şehir dışından gelen misafirlerimiz ve Adanalı hemşehrilerimizin birçoğundan duyduklarımız doğrultusunda, yaptığımız ölçümlerle ve Emniyet Müdürlüğümüzün kayıtlarına göre yaptığımız değerlendirmelerde huzurlu, güzel, maddi-manevi kazançlı ve bol katılımlı bir festival yaptık. Festivalimize 667 bin kişi katıldı. Festival sırasında şehrimizin her tarafı dolup taştı. Festivalimiz, Adana’ya yakışır bir festival oldu. Aslında gerçek Adana bu, biz festivallerimiz vasıtasıyla insanlara Adana’nın gerçek yüzünü tanıtmaya çalışıyoruz. Toplam 667 bin kişi, festival alanına sadece pazar günü giren insan sayısı 370 bin civarında. O kadar insanı ağırladık. Bu süreçte hiçbir sıkıntı ve problem yaşamadık. Bu durum Adana insanının kültürlü olduğunu ve eğlenmesini bildiğini bize gösteriyor. Hemşehrilerimizin yemekten, eğlenmekten keyif aldığını ve işin dozunu abartmadığını, misafir ağırlamayı bildiğini, gelen insanlara gayet sıcak ve kararında, samimiyetle davrandığını gördük. Adanalı hemşehrilerimle gurur duydum.  Günün sonunda da kazasız, belasız huzurlu bir festival yaptığımız için mutlu oldum.”dedi.

Lezzet Festivaline Katılanlara Plaket!
Sayısal verilerin çok memnuniyet verici nitelikte olduğuna değinen Vali Elban Adana ile ilgili inanılmaz bir tanıtımın gerçekleştirildiğini belirterek “Artık dünyada herkes tarafından kabul edilen bir gerçek var, o da Adana’nın bir gastronomi şehri olduğu!”dedi.
Vali Elban konuşmasını “Bu işin arkasında hakikaten büyük bir emek var. Geçen yılki festivalimiz biter bitmez festival yürütme kurulundaki ve kurumlarımızdaki arkadaşlar bu yılki festivalimiz için tekrar çalışmaya başladı. Alanın hazırlanmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyemiz, civarla ilgili yine ilçe belediyelerimizin, odalarımızın STK’lerimizin bizimle iş yapan ve yapmayan bu işte maddi ya da fahri görev alan herkes özellikle festival tarihi yaklaşınca inanılmaz bir gayret içindeydiler. İlimizin temiz olması ve bunun sürekliliğinin sağlanması, stantlarımızın hazırlanması, organizasyonun iyi ayarlanması gibi birçok alanda çalışmalar yürütüldü. Bu çok ciddi bir sorumluluk. Vitrinde görünen biz olabiliriz ama arkasında bize destek veren birçok kurum, kuruluş, STK ve odalarımız var. Ancak festivalimizin en büyük destekçisi olmazsa olmazı, sizlersiniz. Yani hem festival alanında hem de festival alanı dışında yaptığımız çalışmaların ana kahramanı sizsiniz. Herkes sizin hünerinizi, lezzetlerinizi görmeye geliyor. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Fiyat, ürün kalitesi, lezzet gibi konularda hiçbir sıkıntımız olmadı. Her şey sizin emeğinizle oldu. Şehrimizin tüm esnafına teşekkür ediyoruz. Ancak bizim kentimizde festival bitmez, 365 gün devam eder. Sizin huzurunda yürütme kurulu üyelerimize, Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize, odalarımıza, destek veren STK ve kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sosyal medyada festivalimizi tanıtarak bize destek veren sosyal medya fenomenlerimize ve influencerlarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”ifadeleriyle sürdürdü.