Çukurova Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi 2022-2023 yılı Eğitim Öğretim döneminde de öğrenci merkezli eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda merkez ilk toplantısını Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonunda gerçekleştirdi.

İlk toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ümran Küçükgöz Güleç ile Öğretim Üyeleri katıldı.

Mediko Sosyal Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Pınar GÖKER yaptığı açılış konuşmasında, bu toplantıların öğrencilerin kariyer planlamasına yardımcı olmak, hoca öğrenci buluşmasını gerçekleştirerek kurum aidiyet duygusunu artırmak amacıyla yapıldığına dikkat çekti.

Mediko Sosyal Merkezinde Eğitimler Sürüyor

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Koç’un danışmanlığında üniversite öğretim elemanları ve öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantının ilk davetli konuşmacısı Ç.Ü Tıp Fakültesi dönem 5 Öğrencisi Stajer Dr. Mehmet Mert Yılmaz idi.

Yılmaz, Neden Buradayız?  Başlıklı sorusu ile başladığı konuşmasında, Bilimsel açıdan birçok noktada öne çıkan nörologların hayatlarından ve çok yönlü ilgi alanları ve çalışmalarından bahsederek sağlık bilimleri başta olmak üzere farklı disiplinlerdeki öğrencileri değişik konular üzerinde çalışmaya teşvik etmek, motivasyonlarını artırmak yanı sıra Sigmund Freud özelinde psikoanaliz kuramlarına dikkat çekerek bilinç kavramını tanımak, kişiliğimiz hakkında yeni düşünceler kazanabilmek için “Freud ve İçimdeki Ben” başlıklı sunumunu gerçekleştirdiğini ifade etti.