Mesin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda Birimlerden Gelen 40, Komisyonlara Havale Edilen 18, Gündem Dışı 5 madde olmak üzere toplam 63 madde görüşüldü.

Başkan Seçer; anneleri, hemşireleri, eczacıları ve çiftçiler ile engellileri unutmadı

Çocuklara ve insanlığa sevgiyle fedakârca yaklaşan kadınların Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Seçer, konuşmasına “Mersin’de ve ülkemizde memlekete, ülkemize ve insanlığa büyük katkılar sunacak nesilleri yetiştiren tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Günü’nü kutluyoruz” sözleriyle başladı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı da unutmayan Seçer, “Engelsiz bir hayat için mücadele eden ve engelleri azimle aşan tüm engelli kardeşlerimin Engelliler Haftasını kutluyorum. Tüm zorlukları birlikte göğüsleyen, kıymetli ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, kendimizi daha erişilebilir, ulaşılabilir, daha etkin, daha mutlu bir yer haline getirmek için çalışmaya devam ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir’in yeni logosu oy çokluğuyla kabul edildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun değişimi ile ilgili maddede söz alarak Meclis üyesinin böyle bir değişikliğe gerek olmadığını söylemesi üzerine Başkan Seçer, Mersin’in bütün ilçelerinin logolarının ekrana yansıtılmasını istedi. Başkan Seçer, “Bütün ilçelerin logoları birbirine benziyor. Ben oradan Büyükşehir yazısını, Yenişehir yazısını silsem hangisinin hangisi olduğunu anlayamazsınız. Herkes kendince bir şey yapmış” dedi. Seçer, dünyadaki farklı kentlerin logolarından örnekler göstererek, “Buna gerek duyduk, çünkü böyle bir şey gerekiyordu. Bu logo ve renkleriyle Mersin’in M harfini ve Toros dağlarını ifade ediyor. Farklı renkler var; narenciye, güneşin rengi, denizin mavisi. Çok renkli kentin enerjisini, kenetlenmeyi, dönüşümü, sonsuzluğu, devinimi, gençliği ve inovasyonu temsil ediyor. Biz de; ‘bizim de bakış açımız bu’ dedik hepsi bundan ibaret. Mersin’e hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Mersin Büyükşehir logosunun değişmesini içeren madde oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP'li Asu Kaya "Yanlış Politikalar Sonucu Milletin Efendisi Değil, Kölesi Yapıldık" CHP'li Asu Kaya "Yanlış Politikalar Sonucu Milletin Efendisi Değil, Kölesi Yapıldık"

Kültür sanat etkinliklerine yeni destekler

Meclis’te görüşülen ve oylanan maddeler arasında derneklerin gerçekleştireceği etkinliklere verilmesi planlanan maddi destekler de yer aldı. Oy çokluğu ile kabul edilen maddeler gereğince; Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği’ne 7. AKOB Ulusal Öğrenci Oda Müziği Yarışması için 80 bin, İçel Sanat Kulübü'nün 3. Mizah Günleri için 80 bin TL ve Mersin Valiliği’nin talebi doğrultusunda; 22. Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF) için, 2 milyon 500 bin TL destek verilmesi kararı alındı.

Editör: Murat BERHUN