MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından sözleşmeli personellerin işten atılmaya devam edilmesine tepki gösterdi. 

Başkan Yusuf Kanlı, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

"Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve geldiği günden bu yana, çalışan emekçileri işten çıkartmaya devam etmektedir. Bu sefer, yeni yıla yeni umutlarla girmek isteyen sözleşmeli personeli işten atmış, yeni yılı daha şimdiden zehir etmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleşmeli personele memur kadrosu müjdesi vermesi üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından aksi bir uygulamaya gidilmesi şaşkınlığa neden olmuştur. Bu karar hukuka, ahlaka. insan haklarına, anayasaya aykırıdır.

Cumhurbaşkanımızın, hukuka aykırı şekilde çıkarılan taşeron işçilerin dahi işlerine iade edileceği hususunun açıklaması üzerine alınan bu kararı şiddetle kınıyoruz. Tamamen siyasi saiklerle hukuka aykırı şekilde sözleşmeleri feshedilen tüm hemşehrilerimizin yanındayız ve süreci yakından takip ederek bu zulmün son bulması için gereken her türlü yasal tepkinin konulacağından, çalışmanın yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın."