Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’ın halkın parasıyla halkı kandırdığını öne sürdü. Kanlı; Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl düzenlediği resmi ihale belgesini ve ihaleyi alan firmanın kendi adıyla yayımlanan anket sonuçlarını iddiasına delil olarak gösterdi.

İSTANBUL FİRMASINA ANKET İHALESİ VERMİŞ

Başkan Yusuf Kanlı, Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 10 milyon lira bedelli “Hizmet alımı” ihalesine teklif veren İstanbul merkezli Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi Limited Şirketi ile 14 Eylül 2023 tarihinde sözleşme yapıldığını, seçim sürecinde açıklanan sözde anket sonuçlarının ise Zeydan Karalar lehine algı çalışmasında kullanıldığını belirtti. Kanlı, Karalar’ın farklı anket şirketlerinin çalışmalarını da aynı amaçla kullandığını ileri sürdü.

“KOCAİSPİR’DEN BU KADAR MI ÇOK KORKUYORSUN?”

Özgür Özel'den Belediyelerde "Liyakat" Uyarısı! Özgür Özel'den Belediyelerde "Liyakat" Uyarısı!

Başkan Yusuf Kanlı, CHP’li Zeydan Karalar’a şu soruları yöneltti:

“Garibin, yetimin, öksüzün; vatandaşlarımızın parasıyla kendi lehine anket çalışması yaptırman ahlaki midir? Büyükşehir Belediyesi’ne emanet edilmiş kaynakları hizmet üretmek yerine halkı kandırmak için kullanman etik midir? Adana’nın beklediği çalışkan, dürüst memleket evladı Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Fatih Mehmet Kocaispir’den bu kadar mı çok korkuyorsunuz?”

“ANKETLER DEĞİL, HALK KAZANDIRIR”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Zeydan başkan; ayıptır, yazıktır, günahtır! Bu yaptığın demokratik ve etik bir tutum değil, demokratik kültüre sürülen kara bir lekedir. 5 yıl yattın, bari giderken dürüst ol, tenezzül ettiğin bu çirkin iş için vatandaşlarımızdan özür dile. Korkunun kadere faydası yok. Son günleriniz, anketlerle avunma, gidicisin. Bilesiniz ki anketler değil, halkın tercihi kazandırır. Adana halkının anketi size ‘Güle güle’, Adanalı ‘Yalana, talana son’ diyor. Adanalı kayıp 5 yılı telafi etmek için, Adana’nın kazanması için FATİH’ini bekliyor.”