TMMOB Adana İKK Kadın Çalışma Grubu Üyeleri, Kardeşi tarafından öldürülen Genç mühendis Bahar Hezer  hakkında açıklama yaptı. Açıklama şöyle: 

Kadına yönelik şiddet son bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz!

Yasta değil, isyandayız!

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün üzerinden henüz 8 gün geçmişken, biz TMMOB’li kadınlar olarak “bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok” derken, bir meslektaşımızı, bir mücadele arkadaşımızı daha kadın cinayetine kurban verdik.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Hezer, 3 Aralık günü erkek kardeşi tarafından sırtından vurularak katledildi. Acımız büyük. Üzgünüz ve kızgınız.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde sokağa çıkan kadınlar şiddet uygulanarak gözaltına alınırken göz yumanları, kadın cinayetlerine sessiz kalanları, katilleri cezasız bırakanları affetmeyeceğiz. Bahar’ın katiline “Hiç pişman değilim!” dedirten, bu hukuksuz, politik, kadın düşmanı düzeninizdir. Bahar’ın katilinin en ağır cezayı alması için biz Mühendis, Mimar ve Şehirplancıları kadınlar sürecin takipçisi olacağımızı, bir tek kadının cinayete kurban gitmemesi için mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz…

Bahar’ın mücadelesine sahip çıkacağız!

Yasta değil, isyandayız!

Kadına yönelik şiddet son bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz!

Kadın cinayetleri politiktir!

İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacağız!

Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!

Bir kişi daha eksilmeyeceğiz!