Anadolu Muhtarlar Federasyonu’nun Adana’daki “Muhtarlar Günü Kutlaması”, Bartın’daki elim maden kazası nedeniyle “matem” ortamında gerçekleşti. 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Adana’da görkemli  bir “Muhtarlar Buluşması” organize eden ve oldukça yoğun bir katılım sağlayan muhtarlar, eğlence programlarını iptal ederek, maden kazasında hayatlarını kaybeden görev şehitleri için dua ettiler, böylesi elim kazalara karşı toplumsal bir dayanışma içerisinde olunması mesajlarını verdiler.

Hayalpark’taki Monolife Cafe Balo Salonu’da düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamalarını, Anadolu Muhtarlar Federasyonu’nun liderliğindeki organizasyonla gerçekleştiren Adana’daki Muhtar Dernekleri ve yaklaşık 300 civarındaki muhtarın katılımını sağladılar. Bu yılki “matem havası”nda geçen “buruk” kutlamadan çıkan en anlamlı mesaj, “Daha kaliteli ve daha etkin hizmet yolunda muhtarların güçlendirilmesi ve Federasyon çatısı altında önemli çalışmalara imza atılması” oldu.

Anadolu Muhtarlar Federasyonu Yönetimi adına Adana Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Ata Ürün, Köy ve Mahalli İdareleri Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kaya, Karataş Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Karakuş, Sarıçam Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Güder, Yumurtalık Tüm Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Ai Yozcu,Yüreğir Tüm Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Mehmet Ali Uzunbilek, Sarıçam Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Dönmez ile birlikte  organizasyonda yer alan Adana’daki Muhtar Dernekleri Başkanların ev sahipliğinde gerçekleştirilen kutlamanın açılış konuşmasını  Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Göktürk Güngör yaptı.

“Muhtarlar Günü Kutlaması”na Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Beytullah Bozkurt, Adana’daki çeşitli kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanısıra MHP Seyhan Meclis üyesi Şeyhmus Uçar, Kayserililer Dernek Başkanı Uğur Büyükkantarcı, Çukurova Emekliler Derneği Şube Başkanı Mustafa Tümer, Yeşilevler Okulu Müdürü Osman Bozkış ile Güzelyalı Türk Halk Müziği Koro şefi Olcay Şenel ile 300 civarında muhtar ve davetli  katıldı.

MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI

Muhtarlar Günü kutlaması, Bartın’da 41 madencinin hayatını kaybettiği elim kaza nedeniyle saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Muhtarlar Günü’ndeki bu buluşmanın, vatandaşa daha etkin hizmet sunabilmek amacıyla muhtarların daha örgütlü bir konuma getirilmesi ve bu çerçevede “Federasyon çatısı altında” hedeflerin ve muhtarlara sağlanabilecek faydaların anlatılması ile devam etti.

Muhtarların, “Demokrasinin temel taşı” bir konumda yer aldığını belirten konuşmacılar, seçimle iş başına gelen, “siyasetin içindeki tek siyasi olmayan hizmet mevkisinde bulunan kişiler” olduğuna dikkat çekerek, “Halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek, daha etkin konumda yer alabilmek için, hem muhtarlar kendi aralarında birlik, beraberlik ve dayanışmaya önem vermeli, hem de  mülki yöneticiler ile yerel belediyelerle sıkı bir işbirliği içerisinde yer almak zorundadırlar. Bunun için de öncelikle dernekler ve sonrasında da federasyon kurulması sayesinde daha etkin konumda yer alacaktır. Böyle güçlü bir  etkinliğe sahip olmak, muhtarlarımızın ekonomisinden, çalışma şartlarının iyileştirilmesine kadar her konuda yeni alternatiflerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır” dediler.

ALDIRMAZ’A SAMİMİ İLGİ VE VEFA DUYGUSU

Anadolu Muhtarlar Federasyonu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen Muhtarlar Günü kutlamasının en çok ilgi gören konuklarından biri 2 dönem önce Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini yapan Zihni Aldırmaz oldu.

Görev yaptığı süre içerisinde muhtarlarla sıkı diyalog kuran, hem mahallelerin sorunları, hem de muhtarların daha etkin görev yapmaları konusunda ciddi çalışmalarda bulunan, hizmetlerini “ortak akıl” sloganı ile pekiştiren Zihni Aldırmaz, onur konuğu olarak katıldığı Muhtarlar Günü’nde tüm konuklarla samimi görüntüler ortaya koydu. Muhtarların yerel yönetimlerin en önemli ve en cefakar hizmetini yapan kişiler olduklarını, siyasetin içerisinde, siyaset düşünmeksizin, tarafsız bir şekilde tüm halka hizmet vererek önemli bir görevi üstlendiklerini belirten Aldırmaz, “Gönül isterdi ki, Adana’daki tüm yerel yöneticilerimiz, kamuda görev yapan mülki iidarecilerimiz de burada muhtarlarla birlikte olmalıydı. Muhtarlarımızın sorunlarını çözme yolunda umut vermeli, beklentilerine ışık tutmalıydı. Muhtarlar vefa duygusu en yüksek, samimi ve yürekten hizmet veren en temeldeki yöneticilerimizdir. Onların sorunlarına ciddi şekilde eğilmek, yapılması gereken hizmetler konusunda görüş ve bilgilerinden yararlanmak gerekir. Adana’daki muhtarlarımızı birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduklarını görmekten, onlarla birlikte olmaktan mutlu oldum. Bundan sonra da gücüm yettiğince hep yanlarında olacağım” şeklinde konuştu.

YENİ HEDEFLERE KARARLILIKLA YÜRÜYECEĞİZ

Güzelyalı Mahalle Muhtarı Göktürk Göngör, en geniş kapsamlı toplantı olarak planlanan Muhtarlar Günü nedeniyle, bir arada olduklarını, birbirleri ile kaynaştıklarını belirterek, “Artık önümüzde yeni hedefler ve yeni gelişmelere doğru yürüme yolunda kararlılık ve azmimiz var. Bu birlikteliği sağlayanlara teşekkür ediyor, en kısa zamanda yeni hedeflere ulaşacak kararlılıkta olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

Konuşmacıların davetlilerle samimi fikir alışverişleri ve birliktelik tablolarının oluşturulması ile devam eden program, Çukurova Müftüsü tarafından Kur’anı Kerim okunması ve dualarla son buldu.