Adanahabermerkezi.com

Doğru, soğuk hava depolarında bekletilen limonun fiyatının yükselmesine karşı alınan tedbirleri hatırlatarak, dalındaki fiyat ile market raf fiyatı arasındaki uçuruma tepki gösterdi.

Adana’da 11 Bin 367 Konut Teslim Edildi, 12 Bin 522 Bağımsız Bölüm Daha Tamamlanacak
Adana’da 11 Bin 367 Konut Teslim Edildi, 12 Bin 522 Bağımsız Bölüm Daha Tamamlanacak
İçeriği Görüntüle

“Yatak Limon 180 TL Olunca Kıyamet Koptu”

Mutlu Doğru, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Soğuk hava depolarında bekletilmiş, yatak limon fiyatı arzın azaldığı sezon sonuna doğru 180 TL’ya çıkınca kıyametler koptu, ihracı kayda bağlı ürünler listesine alındı. Ama dalında şu an 30 TL olan turfanda limon ile dalında 10-12 TL olan erkenci mandalinanın aynı marketteki raf fiyatı aynı! Peki bunun sorumlusu kim?" dedi.

Çiftçiden Tüketiciye Ulaşan Zincir Eleştirisi

Doğru, üretici ile tüketici arasında fiyat makasının açılmasının en büyük sorununun aracı zincirler ve denetim eksikliği olduğunu vurguladı. Çiftçilerin emeğinin karşılığını alamadığını belirten Doğru, tüketicilerin de yüksek fiyatlarla mağdur edildiğine dikkat çekti.

Çözüm Çağrısı

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı, hem çiftçilerin hem de tüketicilerin korunması için piyasa düzenlemelerinin yapılması gerektiğini belirterek, ilgili kurumlara çağrıda bulundu.