İşte o yazı;

DERBİ, SÜPER LİG'DE HAYAT BULSUN

Adanaspor'la Adana Demirspor arasında oynanan karşılaşmaların çekişmesini anlatmaya gerek yok. Türkiye'nin en önemli derbilerinden biri olarak kabul edilen Güney'in derbisinde 5 Ocak Stadı doluydu. Hafta içinde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un girişimleriyle maç öncesi bir araya gelen takımlar stad içindeki pankartlarla dostluğu perçinlemeye çalıştı. Adana Valisi Coş, açılan pankartlarda neredeyse yere göğe sığdırılamadı. Anlaşılan Adanaspor ve Demirspor yönetimi ile taraftarlar Adana Valisi'ne sahip çıkma gereği duymuştu. Sayın Vali'nin hafta içindeki dostluk mesajları, iki takımı bir araya getirme girişimi, mektup olayları bir bakıma 5 Ocak Stadı'nın tribünlerine de yansımıştı. Akıllarda kalan en önemlisi de, Mavi-Lacivert ve Turuncu-Beyaz renklerle süslenmiş büyük boy pankartın üzerindeki "01 Numaralı Şehrin 10 Numaralı Valisi" ibaresiydi. Taraftarlar karşılaşmanın büyük bölümünde birbirlerine hakaret etse de iki takımın renklerinin oluşturduğu karma pankart maç boyunca stadı süslemeye devam etti.

Maça da değinmek gerek biraz da... Demirspor'un karşılaşmanın hemen başında bulduğu gol Adanaspor yoğunluklu taraftarı biraz şoka uğratsa da ilerleyen dakikalarda karşılıklı atakları izledik durduk. Adana Demirspor'da özellikle Erman ve Erçağ'ın her zamankinden vasat oyunu -kusura bakmasınlar- gözlerden kaçmadı. Adanasporlu Fevzi'nin sürekli hakemlerle didişmesi tribünlerde 'kırmızı'yı görecek söylentilerine vesile oldu. Nitekim Levent Hoca da bunu sezinlemiş olacak ki Fevzi'yi dışarı aldı. Oyuna girer girmez topla buluşan, buluştuğu topu filelere gönderen Adanaspsorlu Ümit Tütünci'nin mutluluğu Adanasporlu tribünleri de sardı.

Maç içerisinde futbolcuların birbirlerine temkinli yaklaşımları kadar sinirlerin gerildiği anlar da çoktu. Demirspor seyircisiyle en çok haşır neşir olan Erçağ'ın köşe ve taç atışlarında Adanasporlu taraftarlarla girdiği gereksiz diyaloglar küfür yoğunluğunu da artırdı. Saha içerisine atılan yabancı maddeleri kesinlikle tasvip etmiyoruz ama Erçağ'ın tepkisinin yabancı madde ve küfür dozunu artırdığını da vurgulamak istiyoruz. Hiç gerek yoktu. Maç sonunda yaşanan küçük çaplı tatsızlıkları saymıyor, saha dışında taraftarların birbirlerine çektiği bıçakların can kaybına neden olmamasına seviniyoruz.

Sonuç belki de iki takıma da yaramadı. PTT 1. Lig'de mücadele eden iki takımımız da birer puan aldı ve 35'er puanla haftayı kapatmış oldu.

Dostluğun kazanıp kazanmadığını bilemiyoruz ancak Türkiye'yi saran Güney'deki derbinin Süper Lig'de hayat bulmasını diliyoruz.

Adanalı'nın buna hakkı var...