Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonu hakkında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Bizim olduğumuz bir yerde, bizim belediye başkanlarımızı itibarsızlaştırmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Büyükşehir belediyesinde, bizim belediyelerimizde kanuna aykırı asla bir şey olmaz. Kamuya zarar olmaz" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise, "31 Mart seçimlerinde AKP iktidarının seçim startını verdiler. Ama avuçlarını yalarlar, yanlış yerden başladılar" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE ÖNNÜDE AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonu düzenlendi. Operasyonda aralarında Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın danışmanlarından birinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut ve Erhan Adem, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer, konuyla ilgili  Adana Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaptı.

KARALAR: KANUNA AYKIRI ASLA BİR ŞEY OLMAZ

Karalar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olarak bize verdiğini bu kutlu ve önemli görevi layıkıyla, milletin parasını yedi emin gibi koruyarak yapmaya çalışıyoruz. Bizim olduğumuz bir yerde, bizim belediye başkanlarımızı itibarsızlaştırmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Biz görevimizi bu ülkenin kurucusu, kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ona layık olma bilincinde yapıyoruz. Büyükşehir belediyesinde, bizim belediyelerimizde kanuna aykırı asla bir şey olmaz. Kamuya zarar olmaz. Biz birilerine para kazandırmak niyetinde buraya gelmedik. İşimizi kanunun bize verdiği yetkiler doğrultusunda yaparız.

- Asla ve asla kanun dışı bir şey olmaz. Bunu net bir biçimde söyleyeyim. Her şeyimiz düzgündür. Bugüne kadar emniyet, KOM, savcılık ne istemişlerse bütün evrakları eksiksiz vermişiz. Eksiksiz vermeye de devam edeceğiz. Çünkü bizim çekineceğimiz bir işlememiz yoktur, asla olmayacaktır. Bir kadın çalışanımızın odası aranmaya gelinirken, sanki bir hücre evi, sanki bir terörist yuvası basılır gibi TOMA ile gelmek şık olamamıştır.

BULUT: SEÇİM STARTINI ADANA’DA VERDİLER 

Onlarca Adanalının katıldığı basın açıklamasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise üstü kapalı bir şekilde 2024 Yerel Seçimlerinde adayın Zeydan Karalar olduğunu söyledi. 

Bulut konuşmasında, "İstedikleri kadar çabalasınlar bu arkamda bulunan belediye binasının başkanı değişmeyecek. Herkes bilsin 31 Mart'ta Başkan aynı kalacak" dedi.

bu söylem Başkan Karalar'ın yeniden aday olarak açıklanacağı yorumlarına neden oldu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut daha sonra yapılan operasyonun seçim çalışması olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı:

- Zeydan başkanımız, ‘bu binada yolsuzluk olmaz, çünkü ben varım’ dedi. Ama boşuna kendini yoruyor. Bu sabah ki kör şafak karanlığında gelen kamu görevlileri, burada bir yolsuzluk aramak için gelmediler, 31 Mart seçimlerinde AKP iktidarının seçim startını verdiler.

- Bu bir yolsuzluk operasyonu değil, eğer yolsuzluk operasyonu olsaydı, o görevliler ya da dışarıda iş yapan arkadaşlar, evleri yurtları belli. Bu prosedürleri herkes biliyor. Ama yapılan ne seçim startı. Seçim startını Adana’da verdiler. Ama avuçlarını yalarlar yanlış yerden başladılar.