Ekiplerin belirledikleri moloz yığınları belediye bünyesinde görev yapan iş makineleri yardımıyla kent dışına taşınıyor. 
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubatta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen kentler arasında yer alan Osmaniye’de, yıkıcı depremlerin bırakmış olduğu izlerin silinmesi için çalışmalar durmaksızın devam ediyor.

Osmaniye Belediyesi "Normal'e Dönmek İçin Çalışıyor

Depremin ilk gününden beri tüm birimleriyle sahadaki çalışmalarına devam eden Osmaniye Belediyesi, hasar alan evlerin tadilatı sonrası ortaya çıkan molozların da kaldırılması için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Destek Ekipleri, sokak sokak gezerek evlerde yapılan tadilat sonrası oluşan moloz yığınlarının yerlerini tespit ediyor.

Osmaniye Belediyesi "Normal'e Dönmek İçin Çalışıyor

Belirledikleri moloz yığınlarının kaldırılması için Temizlik İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçen ekipler, yine molozların kaldırılması sırasında da bölgede çalışmalarına devam ediyor. Osmaniye Belediyesi bünyesinde görev yapan iş makineleri ile kamyonlara doldurulan molozlar kent dışında belirlenen noktalara taşınıyor. Ayrıca kent genelinde başlatılan kontrollü yıkımlar sırasında da etrafta oluşan moloz kalıntıları da yine ekipler tarafından kaldırılıyor.