Osmaniye Belediyesi, “Sıfır emisyon, yüzde yüz sağlık” projesi kapsamında akıllı bisiklet (OSBİKE) uygulamasını hayata geçirdi.
Kentin farklı noktalarına kurulan istasyonlardaki bisikletler, cep telefonlarına yüklenecek olan uygulamalar sayesinde cüzi bir ücret karşılığında kiralanabilecek.
Cep telefonlarından ORBİKE uygulaması yüklenerek bisiklet kiralama işlemleri, her 45 dakikalık periyot için 2 TL ödeme yapılarak kolaylıkla alınabilecek.
Akıllı bisiklet uygulamasının Osmaniye’ye hayırlı olmasını dileyen Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; “Rahime Hatun Meydanı, Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı, Masal Park Önü, Adnan Menderes Bulvarı, KYK Kız Öğrenci Yurdu önü ve Şehit Ömer Halisdemir Meydanı olmak üzere 6 noktaya  kurduğumuz bisiklet istasyonlarında toplamda 36 bisiklet hemşerilerimize hizmet verecek. Çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını artırmak ve şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak adına OSBİKE uygulamasını başlattık. Bisiklet kiralayan hemşerilerimiz, tekrar bisikleti bırakmak istediklerinde bulunduğu bölgeye en yakın istasyona bırakabilecekler. Osmaniye’mizde hayata geçirdiğimiz bu projemizi vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda süreç içerisinde şehrimiz genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.  

Osmaniye'de "Akıllı Bisiklet" Uygulaması Başladı
OSBİKE - AKILLI BİSİKLET SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

OSBİKE, apple store ve play store üzerinden cep telefonlarına indirilen ORBİKE uygulamasına tanımlanan kredi kartı ile hizmet veriyor. Akıllı bisiklet sistemini kullanmak isteyenler uygulama üzerinden ‘bisiklet kirala’ butonunu tıklayarak, bilgilerini girecek ve öncelikle kiralama sözleşmesini onaylamaları gerekiyor. Daha sonra OSBİKE istasyonlarında bulunan karekodu okutarak kolaylıkla bisiklet kiralanabilecek. Bisikletler üzerindeki GPS verici sayesinde bisikletin konum bilgisi takip edilmektedir. Bu sayede olması muhtemel sorunlarda müdahale edilmektedir.