Tek listeyle girilen seçimde, Mevcut Başkan Mustafa Gökay Karakuş göreve yeniden seçildi.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Adana Milli Piyango Satıcıları ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, piyangocu esnafının güzel bir iş yaptığını belirterek, "Bizler Türkiye genelinde Devletin bize verdiği kâğıtları paraya çeviren insanlarız. Buradan elde edilen kazançla binlerce Piyangocu Esnafı ailesini geçindirirken, aynı zamanda artı bir değer yaratıyoruz. Bu değerler de başta Savunma Sanayi olmak üzere, devletin birçok yatırımlarında kullanılarak halka geri dönmesi sağlanmış oluyor" dedi.

Karakuş, daha sonra divan başkanlığı için verilen önergeyi okudu ve başka teklif olup olmadığını sordu. Başka bir teklif çıkmadığı için verilen teklife göre, Genel Kurulun Divan Başkanlığına TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Kazım Barışık'ın, Divan Başkan Yardımcılığına ESOB Başkan Vekili ve  Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ile ESOB Başkan Vekili Yağlıboyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş'ın, Üyeliklere ise ESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü ile ESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı’nın önerildiğini belirterek oylamaya sundu, teklif oybirliğiyle kabul edildi.                           

Divan başkanlığındaki yerini alan TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Kazım Barışık, önce meselelerine sahip çıkarak salona gelen bayan üyeler ile konukları, annelik sıfatlarından dolayı alkışlattı, sonra da gündem gereği saygı duruşu yaptırdı, İstiklal Marşımız okundu.

Barışık, gündem gereği yönetim, denetim kurulu faaliyet raporları ile bilanço ve gelir – gider tablosunu okuttu. Oda Başkanı Karakuş, raporları okudu, ayrı ayrı oylamaya sunuldu, oy birliğiyle kabul edildi. 

 Ardından, genel kurula katılan konuklardan CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av.Rukiye Çinkılıç, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarından ve Yüreğir Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Karabulut,  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Sayim Yılmaz üyelere takdim edilerek alkışlatıldı. 
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Oda Başkanı Karakuş, üyelerin her türlü şikâyetlerine karşılık kendilerinde kayıtlı bulunan her iki telefonunun 24 saat açık olduğunu belirterek, çekinmeden arayabileceklerini, sorunlarına çözüm konusunda da elinden geleni yapacağından da kimsenin kuşkusu olmamasını istedi.                             

Son olarak oy kullanma işlemine geçildi. Tek listeyle gidilen genel kurulda Mustafa Gökay Karakuş yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kurulunda Mehmet Erdoğan, Şeyho Aslan, Ali Ertürk, Fevzi Orhan, Murat Akdeniz ve Ömer Çeliker, denetim kurulunda ise Ekrem Eryılmaz, Memet Uçar, Ali Çetin yer aldılar.