Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, “Çukurova toprakları yıllardır ülke tarımının ve ekonomisinin temel taşı olmuştur. Cumhuriyetimizin 2’nci Yüzyılında da, Çukurova geleceğe yönelik büyük fırsatlarda sunacaktır.” dedi.

VİZYON PROJELERİMİZ BAŞLIYOR

‘Tarımda Yeşil Dönüşüm’ün sağlanması ve karbon salınımının azaltılması Çukurova’nın bereketli topraklarında başlayarak başarıya ulaşmasına, Adana Ticaret Borsası olarak öncülük edeceklerini belirten Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı açılış ve aylık değerlendirme konuşmasında “Bugün yaptığımız Ekim ayı meclis toplantımız, Borsa kayıtlarımıza da tarihi bir gün olarak geçecek ve Borsa tarihindeki unutulmaz yerini alacaktır. Çukurova'nın verimli ve bereketli toprakları, iklimi ve su kaynakları, tarım için bölgemize inanılmaz fırsatlar sunuyor. Ancak bu verimli topraklar, sürdürülebilir ve modern tarım uygulamalarıyla değerlendirilmelidir. Teknoloji ve inovasyon, bu bölgenin tarımını daha verimli, çevre dostu ve rekabetçi hale getirmek için en önemli faktörlerdendir. Adana olarak Yeşil dönüşümü sağlamak ve karbon ayak izini azaltmak gelecek vizyonumuz için önemsediğimiz projelerin başında gelmektedir. Bu konuda yapılacak çalışmalarla Türkiye’ye örnek olacağız.”

Şahin Bilgiç Cumhuriyetin 2. Yüzyılının Başında

ÜRETEREK BÜYÜYECEĞİZ

Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında, Çukurova tarımı sadece geçmişi hatırlamakla kalmayacak, aynı zamanda geleceğe yönelik büyük fırsatlarda sunacaktır. Bu fırsatları hayata geçirecek olan yine ilimizin üreticisi, sanayicisi ve ticaretini yapan iş insanlarıdır. Bu bilgi birikimi ve kültür, kuşaktan kuşağa aktarılacaktır. Önceki Dönem Cumhurbaşkanı Yardımcımız, şu anda TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanımız olan Sayın Fuat Oktay ile Adana iş dünyasının istek ve taleplerini ilettiğimiz bir toplantı yaptık. ATB olarak Adana’nın üretim alanlarının tamamının Kapalı Devre Basınçlı Sulama Sistemine biran evvel geçirilmesi projesine destek olmasını, Tarım ürünlerindeki fiyatlarda oluşan sıkıntıların azaltılmasını, üreticilerin sürdürülebilir tarımına devam edebilmesi ve tarımsal desteklerinde makul seviyelere yükseltilerek biran önce açıklanması için desteğini istedik. Bu konularda faydalı dönüşler olacağına inancım tamdır.”

ADANA’YA KATMA DEĞER

Fuarların ve festivallerin katılım oranının kenti güçlendireceğini, Ticaretini, iç ve dış turizmini canlandıracağını ifade eden Başkan Bilgiç, “Adana fuarlar, festivaller şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Ekim ayı başında Lezzet Festivalimizi yoğun katılımla gerçekleştirdik. Misafirlerimiz çok memnun ve mutlu ayrıldı. Kentimize katma değer kattı. Bu başarıyı 07 Kasım 2023’da açılışını gerçekleştireceğimiz Uluslararası Tarım Fuarımız ile devam ettireceğiz. Çünkü Tarımın Başkenti olan ilimizde bu çok ayrı bir öneme sahip. Fuar alanında ilimiz oda-borsalarını temsilen Adana Ticaret Borsamızın da standı olacak. Tüm oda-borsalarımızı, tarım paydaşlarımızı ve üyelerimizi; yurtdışından da misafirlerimizi ağırlayacağımız bu fuara katılmaya, standımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz.”

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU GURUR KAYNAĞIMIZ

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıkoğlu’nun Dünya Odalar Federasyonu Başkanlığına seçilmiş olmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Bilgiç, “Başkanımız Hisarcıkloğlu’nun bu yeni görevi ülkemizin onur ve gurur kaynağı olmuştur. Değerli başkanımızı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.”

Şahin Bilgiç Cumhuriyetin 2. Yüzyılının Başında

TÜRK MİLLETİ UMUTTUR

Adana Müteahitler Derneğinde 2. Çakıroğlu Dönemi Adana Müteahitler Derneğinde 2. Çakıroğlu Dönemi

7 Ekim den bu güne kadar çocuk, kadın, yaşlı sivil demeden, Gazze’de İnsanlığın katledildiğini hatırlatan Başkan Bilgiç, “Filistinlileri topluca imha ederek soykırımı yapan Katil İsrail ve bu vahşete destek verenleri lanetliyorum. Bunlar hem insanlık hemde savaş suçu işliyorlar. Bu suçların cezasını elbet bir gün bulacaklar. Buna inanıyoruz ve tez zamanda görmek istiyoruz. Cumhuriyetimizin 2’nci yüz yılına girdiğimiz bu günlerde dünya mazlumlarının ümidi olan yüce Türk Milletinin Cenabı Allah birliğini, dirliğini daim etsin. Ferasetimizi eksik etmesin.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından ATB Meclis gündem maddelerine geçildi.