Seçime kısa süre kala ilginç gelişmeler yaşanıyor. Ailelerin İkametlerinde tanımadıkları insanların kayıtlı olduğunu öğrenmesinin ardından şimdi de habersiz siyasi parti yapılanlar ortaya çıkıyor. Bilgileri dışında ve ıslak imzasız olarak siyasi parti üyesi yapılanlardan biri de Adanalı Gazeteci Murat Berhun oldu. 

Manisa'ya hiç gitmeyen Murat Berhun bir siyasi partinin Manisa Akhisar 2022 yılı 2. dönem aktif üyesi olduğunu öğrendi. Tarafsızlık ve Gazetecilik etiği nedeniyle hiç bir siyasi partiye üye olmayan Murat Berhun, Manisa'ya hiç gitmemiş ve ıslak imzası olmamasına rağmen üyeliğin nasıl gerçekleştiği konusunda şaşkın. Berhun ouşabilecek sorunlar için barkod oluşturarak belgenin çıktısını aldıktan sonra E-Devlet üzerinden habersiz üye yapıldığı siyasi partiden istifa etti. 

siyasi parti

SİZ DE HEMEN BİLGİNİZ DIŞINDA SİYASİ PARTİ ÜYEİĞİNİZ VAR MI KONTROL EDİN!

Hem ikametinizde yaşayanların adlarını kontrol etmek hem de siyasi parti üyeliğinizi sorgulamak için E-Devlet uygulamasını kullanabilirsiniz. Sorgulamayı yapmak için önce https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-baskanligi  sitesine giderek giriş yapmanız gerekiyor. Ardından açılan sayfadan aşağıdaki gibi görünen hizmetleri kullanabiliriniz. Ayrıca uygulamanın arama çubuğundan "aynı hanede ikmet eden kişi" sorgulamasından ikametinizde yaşayanları tespit ve kontrol edebilirsiniz...


Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım
Bu hizmet ile ilgili kuruma iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Bu hizmeti kullanmak için sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Siyasi Parti Üyeliği Belgesi Doğrulama
Siyasi Parti Üyeliği İptal Başvurusu
Siyasi Parti Üyeliği Sorgulama
Dava Dosya Sorgulama