Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, belediye bürokratları ve gezici ekiplerle birlikte Seyhan kırsalındaki gezilerini Mürseloğlu Mahallesinde sürdü. Burada yurttaşların sorunlarını dinleyen Akay, sorunlara çözümü için belediye bürokratlarına gerekli talimatları verirken, gerçekleştirilen etkinlikle Mürseloğlu İlkokulu’nda öğrenim gören çocuklara Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşatıldı.

Seyhan, Cumhuriyet Coşkusunu Kırsal Mahallelere Taşıdı

COŞKULU CUMHURİYET KUTLAMASI

Başkan Akay’ın, belediye bürokratları ve ekipleriyle birlikte ilçe kırsalındaki Mürseloğlu Mahallesi ziyaretindeki ilk durağı Mürseloğlu İlkokulu oldu. Okul bahçesinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasında belediye ekipleri yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi, çocuklara ay yıldızlı bayraklar ve balonlar armağan etti.

AKAY, ÇOCUKLARA NUTUK ARMAĞAN ETTİ

Gerçekleştirilen sportif parkur yarışmalarında çekişmeli ve heyecanlı anlar yaşanırken, yarışmaları mahalle sakinleriyle birlikte izleyen Başkan Akay, çocuklara “Çocuklar İçin Nutuk” kitabı armağan etti.

“İLERİDE BİZLERİ YÖNETENLER OLACAKSINIZ”

Cumhuriyeti kuran Büyük Önder Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan ettiğini anımsatan Başkan Akay, “Dünyada ilk defa bir çocuk bayramı kabul edildi.  Çünkü Atatürk çocukları çok seviyor ve bir de çocuklar bizim ülkemizin geleceği. Yani sizler güzel güzel okuyacaksınız, derslerinize çalışacaksınız, birlikte hareket edeceksiniz ve ileride bizleri yönetenler olacaksınız. Hepimiz sizi bekliyoruz. Sizin büyümenizi, gelişmenizi ve bizi idare etmenizi bekliyoruz. ” dedi.

Seyhan, Cumhuriyet Coşkusunu Kırsal Mahallelere Taşıdı

Etkinlikte patlamış mısır ve limonata ikram edilen çocuklar söyledikleri marşlarla Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı. Çocukların mutluluğu yüzlerinden okundu.

MAHALLE SAKİNLERİYLE BULUŞTU

Etkinliğin ardından Başkan Akay, belediye ekipleriyle birlikte mahalle sakinlerinin evlerini ziyaret edip yurttaşların sorunlarını dinledi.

Ziyaretlerde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri ekipleri yaş almışların tansiyon ve şeker ölçümünü gerçekleştirip, talepte bulunanlara kişisel bakım hizmeti de verdi.