Adanahabermerkezi.com

KULİS - ANALİZ HABER

1 Ocak tarihinde 72 yaşına giren MHP lideri Bahçeli’nin son zamanlarda ekranlara çıkmaması bu iddiayı güçlendirirken, Adanahabermerkezi.com editörü Gazeteci Murat Berhun’un Ankara’da bir haber kaynağı ile ya ptığı görüşmede aldığı kulis bilgisi sadece Adana’yı değil Türkiye’de siyaset arenasını hareketlendirecek bir gelişmeyi işaret etti.

“BAHÇELİ MHP GENEL BAŞKANLIĞINA HÜSEYİN SÖZLÜ’YÜ HAZIRLIYOR”

Ankara’da kulislerde konuşulan iddiaya göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendinden sonra partinin başına Hüseyin Sözlü’yü hazırlıyor. Gazeteci Berhun’un edindiği kulis bilgisine göre Bahçeli’nin partiyi önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Hüseyin Sözlü’ye teslim etme kararlılığında olduğu yönünde. Sağlık sorunlarının artmasıyla bu sürecin hızlanabileceği belirtiliyor.

NEDEN HÜSEYİN SÖZLÜ?

Bahçeli’nin Hüseyin Sözlü kararının Ceyhan Belediye Başkanlığına kadar uzandığı belirtiliyor. Zor bir yer olan Ceyhan’da seçimi alan ve 3 kez bu göreve seçilen Sözlü, MHP lideri Bahçeli’nin dikkatini çekti. Ardından kazanması zor olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Hüseyin Sözlü, Bahçeli’nin  adeta yıldızı oldu. Hüseyin Sözlü Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de parti genel Merkezi ve Bahçeli ile ilişkilerini güçlendirdi.

TÜRKİYE’DEKİ TÜM MHP İL TEŞKİLATLARINI VE ÜLKÜ OCAKLARINI DESTEKLEDİ

Hüseyin Sözlü Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, MHP’nin kazandığı  en büyük Belediye olması  nedeniyle oluşan avantajını iyi kullandı. Türkiye’deki MHP il teşkilatlarını ziyaret etti, destekledi. Bunun yanında  elinde bulunan güçlü maddi imkanları Ülkü ocakları için de kullandı. 5 Yıllık Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecini kendi siyasi geleceği için de iyi kullandı. Sözlü bu davranış biçimiyle MHP teşkilatlarında ve  Ülkü Ocaklarında ciddi destekçi edinmiş oldu.

SÖZLÜ’NÜN  MHP’DEKİ “AYRIŞMADA” TERCİHİ BAHÇELİ’YE GÜVEN VERDİ

MHP’nin ayrışma sürecinde Hüseyin Sözlü’nün tercihleri kendine avantaj olarak döndü. Sözlü’nün o dönemde Parti delegeleriyle Kıbrıs’ta yaptığı toplantılar ve sonrasındaki duruşu Bahçeli’nin güvenini kazanmasına katkı sağladı.  

BAHÇELİ’NİN SÖZLÜ İÇİN AK PARTİ’YE “JEST” VE REST” AÇIKLAMASI

Tüm bu yaşananların ardından yerel seçimlerde AK Parti ile MHP arasındaki “ittifak” görüşmelerinde Sözlü’nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı  adaylığı, Bahçeli için adeta “İttifak şartı” olmuştu. “Hüseyin Sözlü ittifakın Adana Büyükehir Belediye Başkan adayı olsun. Ankara, İzmir İstanbul’da aday çıkarmayalım” diyerek “Sözlü olmazsa ittifak olmaz” durumuna kadar gelen AK Parti ve MHP ittifak görüşmelerinde Bahçeli,  Sözlü‘nün ortak aday olabilmesi için  “JEST ile REST arasında sadece bir harf vardır” söylemi çok konuşulmuştu. Sonuçta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Bahçeli’nin bu ısrarı sonucu Sözlü’nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda İttifakın ortak adayı olmasını onaylamıştı.

BAHÇELİ SEÇİMİ KAYBEDEN SÖZLÜ’YÜ BAŞ DANIŞMANI YAPTI

Bahçeli, yerel seçimlerde aday olmasına karşın seçimi kaybeden Hüseyin Sözlü’yü seçimin hemen ardından partide en önemli görev  olan “Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu” başdanışman olarak atadı. Bahçeli bu atamayla Hüseyin Sözlü’ye güvenmeye devam ettiğini göstermiş oldu.

İşte bu ve benzer  nedenlerle Ankara’dan gelen “Bahçeli yerine Sözlü’yü hazırlıyor” kulis bilgisi önem taşıyor.

Şimdi gözler MHP Genel Merkezi’nde ve Lideri Devlet Bahçeli’de.

Bu değişim olacak mı?

Olacaksa da ne zaman?