Corona virüsü Çin’de ortaya çıktı

31 Ocak itibariyle 213 kişi yaşamını yitirdi. Ancak Virüs tüm dünyayı tehdit ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde 18 ülkeye yayılan corona virüsü nedeniyle uluslararası acil durum ilan etti.

DSÖ bugüne kadar sadece 5 defa acil durum ilan etmişti.

Yani, durum çok ciddi

10 bine yakın insanda corona virüsü tespit edildi. Bini aşkın insandan umut kesildi.

***

Corona virüsünün ortaya çıktığı ilk gün aklıma 12 Maymun (12 Monkeys) dizisi geldi. Film olarak daha önceleri de çekilmiş olsa da İlk dikkat çekici filmi Bruce Wills’in Başrolünü oymadığı 1995 yılı yapımıydı.

Ardından Dünya geneli şöhreti 2015 ile 2018 yılları arasında yayınlanan dizisi oldu. 4 sezon beyaz camda yer alan 12 Maymun dizisi büyük ilgi çekti.

Defalarca farklı yorumlarla çekilen filmleri ve dizisinin konusu bir virüsün Dünyayı etkilemesiydi.

***

12 Maymun’un konusu oldukça ilginç. Kısaca hatırlatayım;

Yıllardan 2035, dünyadaki 7 milyar insanın çoğu yok olmuş durumda. Nedeni ise 2015 yılında ortaya çıkıp, dünyaya yayılan virüs. Virüsün oluşturduğu salgınlar nedeniyle, insan ırkının çok azı hayatta kalmayı başarabilmiş. Hayatta kalabilenler virüsün etkilerinden korunabilmek için yeraltına çekilip, yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar. Çünkü virüs zamanla mutasyona uğramış ve daha tehlikeli bir duruma gelmiştir.

2043 yılında küçük bir bilim adamı grubu bir zaman makinesi geliştirirler. Amaçları, bu duruma neden olan virüsün dünyaya yayıldığı tarihe giderek, virüsü bulup yok etmek ve insanlığı kurtarmaktır. Bilim adamlarının ellerinde 2015 yılından kalma bozuk bir ses kaydı vardır. Ve bu kayıtta Lealand Frost adındaki bir adamın virüsün kaynağı olduğu belirtilmektedir. İlk zaman yolculuğu için James Cole adında eski bir mahkûm seçilir ve James Cole 2015 yılına gitmeyi kabul eder. Görevi virüsün kaynağı olarak düşünülen bu adamı bulmak ve etkisiz hale getirip, virüsün dünyaya yayılmasını engellemektir. Böylelikle insan ırkı varlığını sürdürebilecektir. Fakat virüsün ortaya çıkması tesadüf değildir. Zira bu virüsün panzehiri birilerinde vardır

***

Evet, konusu bir komplo teorisi üzerinden yapılan dizi çok tutmuştu. Öyle ki,12 Maymun’un defalarca filmi farklı yorumlarla beyaz perdeye aktarıldı, dizisi çekildi.

Film ve diziye konu olan bu komplo teorisinden sonra olmaz ama aklıma geldi işte. Nüfusu ve son yıllarda büyüyen ekonomisi nedeniyle Çin hedefte olabilir mi?

Öyle ya Çin ile ABD arasında çok ciddi “Ticaret savaşları”  var.

Bir şey ima etmiyorum ama corona virüsü üzerinden bir tespit yapayım dedim.