Soma’da yaşanan maden faciasının ardından konser, yürüyüş, şenlik, sergi açılışı vb. tüm törenleri iptal ettiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin dün öğle namazı sırasında Engelliler Parkı yanındaki Ramazanoğlu Camii’nde Somalı madenciler anısına Çukurova İlçe Müftüsü Abdullah Demir’ in okuduğu mevlide katıldı. Belediyenin organizasyonuyla gerçekleşen dini törenin ardından vatandaşlara lokum dağıtıldı.

 

“SOMA KADER, DEYİP GEÇİŞTİREMEYİZ”

 

13 Mayıs Salı günü 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan Soma’daki maden faciası için yapılan kimi  yorumlara katılmadığını vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Böylesi kazalar Batılı ülkelerde artık ya hiç olmuyor ya da nadiren olsa bile çok hafif atlatılabiliyorsa, sorun bizde, Türkiye’de demektir. Soma’daki faciayı ‘kader’ deyip geçiştiremeyiz ve asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Bir an önce sorumlularını ve nedenlerini ortaya çıkarmalıyız” diye konuştu.

 

“VATAN DİYENLERİ DE UNUTAMAYIZ”

 

19 Mayıs’ın 95 yıl boyunca ilk kez buruk bir acıyla kutlandığına dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Çetin, emperyalistlerin yenilgisi ve bağımsız bir Cumhuriyetin kurulmasıyla sonuçlanan 19 Mayıs ruhu için “Evet, içimiz yanıyor ama Türkiye ne Soma’daki acıyı aklından çıkarabilir ne de vatan, özgürlük ve bağımsızlık ateşiyle Anadolu’yu emperyalistlere mezar eden, parçalanmış bir Anadolu hayal ve hevesine ‘Dur’ diyen 19 Mayıs’ın bağımsızlık ruhunu unutabiliriz” dedi.