Üç oyuncu eksiği ile maça hızlı başlayan Adanaspor, rakibi karşısında ilk çeyreği 28-15 önde kapadı. İkinci çeyrekte rakibi Üniversiteliler karşısında 28 sayı bulan turuncu beyazlılar soyunma odasına 56-36 önde girdi. Üçüncü çeyrekte ise genç kontenjanlara şans veren Adanaspor 30 sayı atarken, rakibi Kayseri ekibine 17 sayı verdi. Son çeyrekte ise yine üstünlüğünlüğünü korumayı başaran Adanaspor, karşılaşmadan 112-70 galip ayrıldı.

 

Üniversitelilerspor’un çoğu sayısı faul atışları ve Antrenör-Oyuncu-Kulüp Başkanı Hasan Aksoyak’ın şutları ile geldi. Adanaspor’da ise Engin Algın, Volkan Başaran, Sinan Karamanlıer ve İsmail Esmeray gibi isimler en skorer oyuncular arasında yer aldılar. Adanaspor’un ikinci guardı Berkay Demirci ise antrenörün verdiği şansı küçük hatalar yaparak da olsa iyi tamamladı.

 

Maç sonrası Adanaspor Kulübü Başkanı Tevriz Dura’nın doğum günü salonda kutlandı. Sporcuların, yönetim kurulu üyelerinin ve taraftarların katıldığı törende Dura’nın mutluluğu gözlerinden okundu. Kısa açıklama yapan Başkan Dura galibiyet için sporculara teşekkür ederken; “Galibiyet ve bu sürpriz doğum günü için mutluyum. En büyük, en anlamlı pastayı sezon sonu kesmek istiyoruz. Konuk ettiğimiz Üniversiteliler’e mücadelerinden dolayı teşekkür eder, başarılar diliyoruz.”

 

Adanaspor Baş Antrenörü Serhan Aydanarığ ise şu sözlere yer verdi.

“Öncelikle Başkanımız Tevriz Dura’nın doğum gününü en içten dileklerimiz ile kutluyoruz. İyi bir maç oldu. Fakar faul düdükleri basketbol oynamamıza izin vermiyor. Geçen hafta Konya’da yaşadık bu durumları, bu hafta da Adana’da… Yeni yaptığımız transferler ile gücümüze güç kattık. Kadromuz kaliteli isimlerden oluşuyor. Bu kadro ve yönetim kurulu ile sezon sonu Adana’da kaybolmaya yüz tutmuş erkek basketbolunu ileriki seviyeye taşıyacağız. Üniversiteliler’e gelecek maçlarında başarılar dilerim. Bu haftada evimizdeyiz, Gaziantep Zirve Üniversitesi’ni ağırlayacağız. Taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz.”

1. Periyod: 28-15

2. Periyod: 28-19

3. Periyod: 30-17

4. Periyod: 26-19