Adana’da insanın kendi yaşam gücünü geliştirme felsefesine dayanan Aikido alanında kendini geliştiren, siyah ve üstü kuşak almaya hak kazanan toplam 9 sporcuya, düzenlenen törenle Japonya’dan getirilen diplomaları verildi.

Hayal Park’ta gerçekleştirilen törene; Türkiye’deki en yüksek siyah kuşak olan 5. Dan sahibi 6 Aikido eğitmeninden biri olarak öne çıkan Sensei Yusuf Akyurt da katıldı. Akyurt, önce öğrencilerine ‘Aikido’ eğitimi verdi ve bu sporun inceliklerini uygulamalı olarak anlattı, ardından da ‘kuşak’ sahiplerine belgelerini takdim etti. Akyurt, modern Japon savaş sanatı olarak da bilinen ‘Aikido’da öğrencilerinin eksik olduğu konularda gelişim gösterebilmeleri açısından da farklı teknikleri yine uygulamalı olarak gösterdi.

Etkinlik sonrasında kısa bir değerlendirmede bulunan Yusuf Akyurt, ‘Aikido’ya olan ilginin Türkiye’de her geçen gün arttığını, bunun her ne kadar istenilen seviyede olmasa da sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Bugün Adana’da siyah ve üstü kuşak almaya hak kazanan toplam 9 sporcuya Japonya’dan özel olarak getirtilen diplomalarını vermenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Akyurt, sporcuların da yaklaşık 2 yıllık bir eğitimin ardından bu kuşakları almaya hak kazandığı bilgisini de verdi.

Akyurt, “Bu sürenin bu kadar uzun olmasının en önemli nedeni; her aşamanın ayrı bir bekleme süresi var. Peki neden Aikido? Diye soracak olursanız. Öncelikle insanın kendi yaşam gücünü geliştirmesi açısından olduğu gibi sağlıklı bir yaşam için gerekli. Aikido ile konsantrasyon ve çevre farkındalığının artmasının yanında rahat bir yaşam sürdürebilmesi için de önemli bir spor” ifadesini kullandı.