Uzun süredir sıkıntılar yaşayan Adana Demirspor taraftarının kardeş kulübü Eskişehirspor,  ilk yarıda genç futbolcuların süratı ve fizik gücüyle iyi bir oyun ortaya çıkardı. İlk yarıda her iki kaledeki tehlikeli pozisyonları kaleciler önleyerek gole izin vermedi.

İkinci yarıya yine hızlı başlayan Eskişehirspor maçın 53. dakikasında Mehmet Özcan'ın golüyle 1-0 öne geçti. Aana Demirspor'da, İkinci yarıda yapılan Yunus ve Emir değişikliği takımı yeniden oyuna soktu. Baskıyı daha da artıran Adana Demirspor 70'te Anıl, 72 ve 87'de Yunus, ve 90+3'te Emircan'ın golleriyle sahadan 4-1 galip ayrıldı. 

Bu skorla Adana Demirspor 18 puan ve averajla 1 maç eksik olmasına karşın ligde 2. sıraya yerleşti. Adana Demirspor haftaya Ankara Keçiörengücü ile karşılaşacak

Stat: 5 Ocak Fatih Terim

Hakemler: Alper Ulusoy, Mehmet Cem Hanoğlu, Mustafa Savranlar

Adana Demirspor: Zubas, Tayyib Talha Sanuç, Okan Alkan, Pa Dibba (Dk. 58 Emircan Altıntaş), Mehmet Akyüz (Dk. 87 Semih Güler), Osman Tarık Çamdal, Volkan Şen (Dk. 46 Yunus Akgün), Hasan Kılıç (Dk. 90 Alattin Hamza Ok), Gökhan İnler, Erkan Zengin (Dk. 90 Kosecki), Anıl Karaer

Eskişehirspor: Ekrem Kılıçarslan, Bedirhan Altunbaş, Talha Erdoğan (Dk. 79 Furkan Polat), Alimi, Erdal Akdarı (Dk. 90 Buğra çağlıyan) , Bilal Ceylan, Furkan Balaban, Mehmet Özcan, Mevlüt Çelik, Sholaja (Dk. 65 Onur Arı), Berkay Tanır (Dk. 90 Göktuğ Kaan Ünüvar)

Goller: Dk. 53 Mehmet Özcan (Eskişehirspor), Dk. 70 Anıl Karaer, Dk. 72 Yunus Akgün, Dk. 87 Yunus Akgün, Dk. 90+3 Emircan Altıntaş (Adana Demirspor)

Sarı kartlar: Dk. 12 Furkan Balaban, Dk. 73 Talha Erdoğan, Dk. 74 Mevlüt Çelik (Eskişehirspor), Dk. 55 Hasan Kılıç, Dk. 83 Erkan Zengin, Dk. 84 Osman Tarık Çamdal (Adana Demirspor)

MAÇIN ARDINDAN

Adana Demirspor teknik direktörü Ümit Özat, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede  Eskişehirspor'u yaptıkları mücadele nedeniyle kutlayarak şöyle konuştu;

"Eskişehirspor, yıllardır takdire şayan bir şekilde mücadele ediyorlar. Allah yardımcıları olsun. Oyuncularımı da kutluyorum. Maçı geriden gelip ikinci yarı kalan sürede çevirebilmek bizim açımızdan önemliydi. Eskişehirspor'un geçen haftaki mücadelelerine baktığımız zaman kolay bir rakip olmadığını görebiliyorduk. Gol yememiz belki de bizi biraz canlandırdı. Maalesef tam takım çalışamıyoruz. Bugün 10 eksiğimiz vardı. Ama kazanmak önemliydi. Artık önümüzdeki kupa maçına hazırlanacağız."