YORUM-HABER Murat Berhun

Adana Demirporpor, Menemenspor'u 3-0 yenerek, puanını 31'e yükseltti. Zirvede tutunan Adana Demirspor'da maçın ardından yaşanan abartılı sevinç gösterisi tedirginliğe neden oldu.

Çünkü;

İlk olarak Adana Demirspor kendi sahasında Beşiktaş, Fenerbahçe, Glatatasaray veya Trabzonspor gibi hedef bir takımı yenmiyor, Geçen yıl TFF 1. lige çıkan Menemenspor'u yeniyor. Ayrıca sevinci abartan futbolcu ve teknik heyet, Adana Demirspor'un bütçesiyle, Menemenspor'un bütçesine bakacak sonra da kendi aldıkları ücretle, rakip oyuncuların aldığı ücreti kıyaslayacak.

İkinci olarak taraftar mahalle takımını bile yense Adana Demirspor'un galibiyetiyle mutlu olur ve sevinir. Hatta abartabilir. Ancak Adana Demirspor'da profesyonel olarak görev yapanlar, "günü kurtardım" gözüyle bakamazlar. Çünkü lig bütündür. Tek maçla lig bitmez. Eğer bu kadar sevinç yapan profesyonellerin davranışına olumlu bakanlar varsa, İstanbulspor maçını kaybettikleri için aynı profesyonellerin, neden hıçkıra hıçkıra ağlamadıklarını sorgulamalıdır. 

Üçüncüsü; Adana Demirspor olarak ,abartılı sevinç yaşayan profesyonellerin sonraki maçında nasıl döküldüğünü geçmişte görmüşsünüzdür. Çok kısa süre önce "Şampiyonluk maçı" olarak gördüğümüz geçen sezonun Adana Demirspor için "final maçı" olan B.B. Erzurum maçını kazandıktan sonra benzer şekilde profesyoneller "erken şampiyonluk turu" atmadı mı?

Ardından Erzurum maçına oranla daha kolay olan Altay maçında beraberlik alarak Süper lig hayaline son verilmedi mi? Başarılı ve gelecek vaad eden Traore'nin amatör futbolcunun dahi yapmayacağı basit hatayla ikinci sarıdan kırmızı görmedi mi?

Bunların hepsinin nedeninin Erzurum maçında sağlanan motivasyonun Altay maçında olmamasınan kaynaklandığını gördük

"Adana Demirspor neden 25 yıldır süper ligde değil" dendiğinde neden olarak karşımızda "rehavet ve profesyonelce davranmama" çıkıyor.

Tek çıkar yol, profesyonelce hedefe gidilmeli

VE BEN MENEMENSPOR GALİBİYETİNE ABARTILI SEVİNMİYOR, SADECE MUTLU OLDUĞUMU BEYAN EDİYORUM. ÇÜNKÜ BENİM ADANA DEMİRSPOR'U GÖRMEK İSTEDİĞİM YER, SÜPER LİG VE AVRUPA KUPALARIDIR. 

GERÇEK ADANA DEMİRSPOR TARAFTARINA DA ÇAĞRIM, TÜM RAKİPLERİMİZE SAYGI GÖSTERELİM AMA HER MAÇTA DA ABARTILI SEVİNMEYELİM. 

ADANA DEMİRSPOR; ŞAMPİYON OLDUĞUNDA, GALATASARAY'I, FENERBAHÇE'Yİ GALATASARAY'I TRABZONSPOR'U YENDİĞİNDE AVRUPADA ZAFERLER KAZANDIĞINDA SEVİNELİM COŞALIM. 

Yoksa profesyoneller "Menemenspor'u yendik taraftar mutlu" havasına girebilir ve süperlige çıkma hedefi yerine arada kazandıkları maçlarla günü kurtarırlar

Tıpkı 25 yıldır çok sayıda profesyonelin yaptığı gibi...

adana demirspor

Stat: 5 Ocak Fatih Terim

Hakemler: Çağdaş Altay, Gökhan Memişoğlu, Uygur Bebek

Adana Demirspor: Zubas, Tayyip Talha Sanuç, Rassoul, Mehmet Uslu, Tarık Çamdal, Gökhan İnler, Traore (Dk. 87 İzzet Çelik), Hasan Kılıç (Dk 71 Sinan Kurt), Emircan Altıntaş (Dk. 71 Yunus Akgün), Pa Dibba (Dk. 87 Sedat Şahintürk), Mehmet Akyüz (Dk. 52 Lanzafame)

Menemenspor: Selmani, Domgjoni, Rıdvan Koçak, Furkan Bayır, Emre Batuhan Adıgüzel, Şeref Özcan (Dk. 46 Mehmet Aytemiz), Alhassan (Dk. 86 Bekir Can Sönmez), Anaane (Dk. 76 Vedat Erçin), Taşkın Çalış, Tayfun Aydoğan (Dk. 46 Murat Elkatmış), Akanbi (Dk. 64 Kubilay Yılmaz)

Goller: Dk. 8 Tayyip Talha Sanuç, Dk. 30 Hasan Kılıç, Dk. 44 Emircan Altıntaş (Adana Demirspor)

adana demirspor