Adana Demirspor Kulübü Başkan Vekili Erdeniz Çelebi, Yardımcı Antrenör Cüneyt Tiryaki ve futbolcuların dün saat 13.00'te Merkez Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret ettiği sırada, yüzlerce öğrenci takımın otobüsünü okulun 500 metre ilerisinde karşılayarak sevgi gösterilerinde bulunmasına karşın, Mavi-lacivertli futbolculardan imza alıp fotoğraf çektirirken, bir öğrencinin, bir futbolcuya karşı taşkınlık çıkarması sonrası Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmezi harekete geçirdi. Kesmez, şehrin güzide iki takım taraftarlarının fevri hareketler nedeniyle karşı karşıya gelmemesi için Adanaspor Basın Sözcüsü Bülent Uzel, Adana Demirspor Basın Sözcüsü Erdeniz Çelebi ve Adana İl Gençlik ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi'yi bugün makamında kabul etti.

Kesmez, dün taşkınlık çıkaran öğrenci hakkında okulun idari işlem başlattığını kendilerinin ise öğrenciyi gözaltına aldıklarını belirterek, "Biz çocuklara çok önem veriyoruz. Çocukların fevri hareketlerden dolayı ceza almasına onların toplumdan kopmasını istemiyoruz. Bu nedenle çocuk hakkında adli işlem yapılmayacak. Bu kez sadece idari işlem yapılacak" dedi.

Kesmez, bazı fevri hareketlerin her iki kulübün bütün taraftarlarına mal edilerek gerginlik yaratılmaması gerektiğini ifaden ederek, "Dünkü hareket bir çocuğun fevri bir hareketi. Bunun bütün Adanaspor taraftarına mal etmek yanlış. Bu ilde iki takım taraftarı da, kulüp yöneticileri de birbirine saygılı. Zaten futbol bir dostluk ve kardeşlik sporudur. Bazen diğer illerden gelen taraftarlarda taşkınlık çıkarıyor. Biz onları getirmeyin diyoruz. Çünkü bu taraftarların eğitime ihtiyacı var. Biz bu fevri hareket gösteren arkadaşları eğitmeliyiz" dedi

Adana İl Gençlik ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise Adana Demirspor ve Adanaspor'un Türkiye'nin en köklü kulüpleri olduğunu söyledi. Hadi, takım taraftarlarının ve yöneticilerinin yıllardır dostluk içinde maçlara geldiğini, takımların galibiyetlerinde sevindiklerini, mağlubiyetlerinde birlikte üzüldüklerini ifade ederek, ufak tefek taşkınlıkları büyütmemek gerektiğini vurguladı.

Adanaspor ve Adana Demirspor basın sözcüleri de dün yaşanan olayın fevri bir olay olduğunu, iki takımın taraftarının bir birbirine düşman değil dost ve kardeş olduğunu bundan sonra da böyle olacağını ifade etti.