Liglerin ilk yarısının bitmesine iki hafta kala Demirspor'un gündemindeki maddi sıkıntı tazeliğini koruyor. Nedeni ise, henüz yapılan çalışmalarda net bir gelişme yaşanmadı. Demirspor'u yakından bilen ve Demirspor camiasının önemli isimlerinden Edip Gülnar'a konuyu götürdük. İyi Demirsporluluğu ile de bilinen Edip Gülnar, gelişmeleri değerlendirdi:
ZİHNİ ALDIRMAZ BAŞKANDAN RİCA EDİYORUZ
Demirspor lige kötü girdi ama daha sonra iyi bir seri yakalayıp iyi mücadele ile yoluna devam ediyor. Biz takımdan ve oynadığı futboldan memnunuz. Şu an tek eksik gördüğüm kadarıyla, aldığım bilgi çerçevesinde maddi sıkıntının oluşu. Yıllardır spor fonundan para geliyor. Şimdilerde ise bunun 300 Bin tl'ye düştüğünü ve hatta daha da aşağılara düşeceğini duyuyoruz. Bakın, Demirspor Adana'nın takımıdır. Demirspor Adana kimliğidir. Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'dan bir Demirsporlu olarak rica ediyoruz.; 300'ü bir kenara bırakın Demirspor'a bu günlerde 400 hatta daha da üst rakamlarda para verilmesi gerekiyor. Takıma sıcak para gerekiyor. Eğer bu takım dağılırsa bu Adana'nın ayıbı olur.
İKİ HAFTADA PUAN FARKI KAPANIR
Demirsporlu olarak diğer teşekkürüm Valimiz Hüseyin Avni Coş'a...Demirspor'a destek için heyet kurulmasını sağladı. En azından yardımcı olmak istiyor. İki hafta sonra ligin ilk yarısı bitecek. Bu futbolculara para verilmezse büyük sıkıntı olacak. takım dağılmamalı. Baktığınızda Demirspor son iki maçında 6 puan yapabilir. Ligder Bandırmaspor ise son iki maçını yenilebilir. Dolayısıyla puan farkı 2'ye düşecektir. Ancak şehrin büyükleri para takviyesi yapması önemli. Moral vermeliler.
SICAK PARA ŞART
Demirspor bu sene şampiyon olmalı. Burada ilçe Belediye başkanlarıda güçleri nispetinde yardımcı olabilirler. Büyük işveren kesim kulüpten uzak durmamalı. Milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Özellikle Ak Parti Milletvekilleri bu konuda çok uzaklar. Konuyu Başbakana dahi götürseler eminim Tayyip bey Demirspor'a destek olun der. Zira Demirspor halkın takımı. Binlerce seveni var. Şu an kalıcı gelirden ziyade sıcak para temin edilmesi gerekiyor. Çankırı maçında da takıma başarılar dileğinde bulunuyorum.

------

Manas İlköğretim Okulu bünyesinde bulunan Bağımlı Otistik Çocuklar Eğitim
Merkezi’nde eğitim gören bir gurup öğrenci ve öğretmenleri Adana Demirspor’a konuk oldu.
Öğrencileri Adana Demirspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Gökoğlu, teknik
direktör Durmuş Ali Çolak ve mavi-lacivertli futbolcular karşıladı. Öğrenciler, mavi-lacivertli
futbolculara çiçek verdi, futbolcular da kendilerine Adana Demirspor forması ve imzalarının
bulunduğu futbol topu hediye etti.
Deplasmanda oynanacak olan Çankırıspor karşılaşmasının hazırlığının yapılacağı
antrenman öncesi futbolcular, öğrencilerle bir süre futbol oynayıp yakın ilgi gösterdi. Otistik
öğrenciler bulunukları ortamdan oldukça memnun kaldılar.
Kendilerine gösterilen duyarlılığa sonsuz teşekkür eden Manas İlköğretim Okulu
Bağımlı Otistik Çocuklar Merkezi öğretmenlerinden Ziya Özdemir, “Bu çocuklarımız, bu
toplumun evlatları. Hepimiz sahip çıkmalıyız. Bu kapsamda ilk kez bir spor kulübünü ziyaret
ettik. Bu etkinlikten çocuklarımız büyük keyif aldı. Adana Demirsporumuza çok teşekkür
ediyor, başarılar diliyoruz” dedi.
Adana Demirspor olarak her zaman bu çocukların yanında olacaklarını kaydeden mavi-
lacivertli takımın teknik direktörü Durmuş Ali Çolak, “Bize düşen ne görev olursa, sonuna
kadar sizlerin yanındayız” şeklinde konuştu.
----
Erzine gol olup yağdılar

Adana Demirspor hafta sonu oynayacağı Çankırı maçının hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Dün Aytaç Durak tesislerinde BAL ligi takımlarından Erzinspor'u konuk eden Demirspor, özel maç yaptı.
Maçın ilk bölümlerinde 1-0 geriye düşen mavi-lacivertliler daha sonra oyuna ağırlığını koyarken, maçı da farklı kazandı. Teknik direktör Durmuş Ali Çolak, karşılaşmanın ikinci yarısında diğer oyuncularına da şans verdi.
----
Erçağ sağ öne

Tayfun Özkan ve Burhan Coşkun'un sakatlığı nedeniyle uzun haftalardır forvet bölgesinde oynayan Erçağ Evirgen, şimdilerde ise gerçek bölgesine yani sağ öne geçti. Bu bölgede Güney ile rekabete giren Erçağ, şimdilik bir adım önde gibi görünüyor.
Erzin maçında da sağ önde oynayan ve hayli etkili görüntü veren Erçağ, Çankırı maçında da etkili olacak. Kendisini çok iyi hissettiğini dile getiren Erçağ Evirgen,"takım halinde form düzeyimiz çok iyi. Zor bir maç olacak ama galibiyet istiyoruz."dedi.
----
Emre'nin yerine Raşit...
Bilindiği üzere takımın orta saha oyuncularından Emre, başarılı futboluyla ve attığı sürpriz gollerle dikkat çekmişti. Sarıyer maçının ikinci yarısında sakatlanan Emre'nin adalesinde yırtık tespit edilinci tedaviye alındı. Sadece düz koşu yapan Emre, Çankırı maçında yok.
Teknik direktör Durmuş Ali Çolak, Emre'nin yerine Raşit'i denedi. Tekniği ile dikkat çeken Raşit, etkili göründü. Demirspor'un galibiyeti için mücadele verdiklerini dile getiren Raşit,"İyi günler için temel atıyoruz. Bundan sonrasını mutlaka zanarak devam etmeliyiz."diye konuştu.
---
Tayfun çok istekli
Sakatlıktan kurtulup yeniden formasına kavuşan Demirspor'un golcüsü Tayfun Özkan, oldukça istekli. Kupa maçında Elazığspor'a iki gol birden atarak eski günlerine döndüğünün sinyalini veren Tayfun Özkan, Çankırı maçına da hazır.
Ligde kritik bir süreçten geçtiklerini anlatan Tayfun Özkan,"Şiddetle galibiyete ihtiyaç var. Allahımın izniyle Çankırı maçını yendiğimiz takdirde avantajylı olacağız. Daha sonra ise Adıyamanspor ile karşılaşacağız."şeklinde konuştu.