TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, Asbaşkan Adnan Poyraz ve Engin Kanber, Şube Sekreteri Akif Özdemir, Yönetim Kurulu üyelerinden Hakan Köker ve Doğan Gülbasar ile Şube Müdürü Mehmet Önal’ın  yer aldığı ziyarette, Başkan Hoşfikirer, geçtiğimiz günlerde iftar yemeğinde saldırıya uğrayan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a “geçmiş olsun” dedi.
Bu tür saldırıların yıldırmayacağını belirten TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, “Çok üzücü bir olay. Hem de iftar yemeğinde. Yaptığınız hizmetler ortada. Bu tür saldırıları kesinlikle onaylamıyoruz. Sorumlu kimse cezalandırılmalı” derken, Başkan Akay da, ”Maalesef bu tür olayları yaşıyoruz. Sıkıntı yok. Hizmete devam edeceğiz. Bizi kimse durduramaz” diye konuştu. 


Adana sporu hakkında da görüş bildiren Hoşfikirer, “Adana’da spor alanında çok güzel şeyler oluyor. Adanaspor’un, Adana Demirspor’un başarısı var. Çukurova Belediyespor Sultanlar Ligi’ne çıktı. Bireysel sporlarda da başarılar ortada. Sadece Seyhan Belediyespor’un hentbolda lige çıkamaması üzüntü yarattı. TSYD olarak biz de aynı zamanda spor kulübüyüz ve bünyemizde sporcu barındırmak istiyoruz. Dernek adına spor müsabakalarına katılacak sporcular var. Bunlarla temas halindeyiz” dedi.
Başkan Akay da, Adana sporunun çok ivme kazandığına dikkat çekerken, “Ben de spor yaptım. Bu nedenle sporun hizmetindeyim. Adana’da güzel şeyler oluyor. Takipçisiyiz, destekçisiyiz” diye konuştu.