Seminerin açılış konuşmasını yapan TSYD Adana Şube As Başkanı Hasan Hüseyin Türk, Pandem kurallarında organize edilen seminerin kamuoyunu aydınlatan gazeteciler için oldukça verimli olacağını belirtirken, bu tür çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
Seminere konuşmacı olarak katılan Merkez Hakem Kurulu ve EPAK (Eğitim, planlama, çalışma ve Analiz Grubu) üyesi ve MHK 8. Bölge sorumlusu Mahmut Çetiner,  değişen oyun kuralları hakkında bilgiler verdi.  

Çetiner, Pandem nedeniyle futbol hakem ve gözlemcileri ile eğitim konusunu pratik yapmaktan uzak olmalarının bir dezajavantaj olduğuna dikkat çekerken, tüm eğitim çalışmalarını online üzerinden gerçekleştirdiklerini belirtti. Çetiner yetenekli genç hakemlerin olduğunu kaydetti, “Hakemlerimize güvenerek yolumuza devam ediyoruz” dedi. Çetiner görsel bir ortamda seminerde değişen oyun kurallarını ifade ederken, sorulara da içtenlikle yanıtlar verdi.  TSYD Adana Şube Asbaşkanı Hasan Hüseyin Türk, TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu Asbaşkanı Kerim Hoşfikirer ve TSYD Adana Şube Yönetim Kurulu ile birlikte  katkılarından dolayı Çetiner’e teşekkür edip, plaket verdi.