Adanahabermerkezi.com

2026 yılında uygulanmaya başlanacak yeni denetim modeli öncesinde düzenlenen toplantıda, mevzuat ve sorumluluklar ayrıntılı şekilde ele alındı.

2026 Denetimleri Öncesi Kritik Toplantı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2026 yılında devreye alınacak yeni pestisit denetim uygulamalarına hazırlık amacıyla bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri hız kazandı. Bu kapsamda Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

09 Şubat 2026 tarihinde Adana Hal Müdürlüğü’nde düzenlenen programa, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü temsilcilerinin yanı sıra meyve sebze toptancıları ve hal yetkilileri katıldı.

Mevzuat Değişiklikleri ve Sorumluluklar Anlatıldı

Toplantıda, pestisit kalıntısıyla mücadelede izlenecek yeni denetim süreci, yürürlüğe girecek mevzuat değişiklikleri ve sektör paydaşlarının yükümlülükleri detaylı biçimde aktarıldı. Ayrıca güvenilir gıda arzının sürdürülebilirliği için iyi uygulama örnekleri paylaşıldı.

Yetkililer, üretimden tüketime kadar uzanan zincirde herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin halk sağlığı açısından hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Güngör Geçer, Hızır Lokması’nda Vatandaşlarla Buluştu
Güngör Geçer, Hızır Lokması’nda Vatandaşlarla Buluştu
İçeriği Görüntüle

Amaç: Güvenilir Gıdaya Kesintisiz Erişim

Gerçekleştirilen eğitimle birlikte hem denetim süreçlerine hazırlık yapılması hem de uygulamada karşılaşılabilecek sorunların en aza indirilmesi hedefleniyor. Bilgilendirme çalışmaları sayesinde sektörde farkındalığın artırılması ve kalıntı riskinin azaltılması amaçlanıyor.

İl Müdürlüğünden Kararlılık Mesajı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, halk sağlığını önceleyen bir anlayışla hareket ettiklerini vurgulayarak güvenilir gıda üretimi ve arzına yönelik çalışmaların aralıksız süreceğini belirtti.

Müdürlük, üretici, toptancı ve tüm paydaşlarla iş birliği içinde denetim ve eğitim faaliyetlerine devam edileceğini bildirdi.