BTK Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye’de internet kullanıcı sayısının 35 milyona çıktığını belirtti.
 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye’de internet abonesi sayısının 7.6 milyona, internet kullanıcısının da 35 milyona çıktığını belirterek, belli bir yaşın altındaki kişilerin interneti oyun amaçlı kullandığını ve kullanıcılar arasında online oyun oynayanların oranının yüzde 25 olduğunu söyledi.

60 milyar dolarlık sektör

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ‘Güvenli İnternet Günü’ kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Acarer, 15 yaş üzerindeki her üç kişiden birinin online oyun oynadığını, internet kullanıcılarının haftada 50 saatlerini online oyun oynayarak geçirdiğini kaydetti. Dünyada oyun sektörünün büyüklüğünün 60 milyar dolara çıktığını da aktaran Tayfun Acarer, “Bilgisayar oyunlarının da yüzde 62’si online oynanıyor. Tek bir oyunun bir yıllık satışı 2 milyar doları buluyor. Bu haliyle sektör sinemayla da yarışıyor. Avatar filminin bile bir yıllık hasılatı 1.8 milyar dolar. Sektörün büyüklüğü nedeniyle pek çok insan bu alana girmeye çalışıyor” dedi.
BTK verilerine göre ise Adana'da 1 milyonu aşkın İnternet kullanıcısı olduğu tahmın ediliyor. İnternet abonesi sayısının ise 200 bine yaklaştığı tahmin ediliyor.