Gezer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, son zamanlarda kendilerine gelen telefon ihbarlarında, birtakım kişilerin Türk Telekom´un sabit ücreti kaldırdığı bilgisiyle iş yeri sahibi bazı vatandaşların yanına geldiklerini ve kendilerini Türk Telekom yetkilisi olarak tanıttıklarını anlattı.

Bu kişilerin irtibat numarası olarak Türk Telekom AŞ Güney 2 Bölge Müdürlüğü´nün ve 01 Nolu Bayisi´nin adını verdiğini belirten Gezer, "Bu şahıslar, yanlış bilgi vermek suretiyle, Türk Telekom´un sabit ücreti kaldırdığı, sabit ücretin iptali için telefonun eski ödenmiş faturası ile nüfus cüzdanı fotokopisinin kendilerine verilmesi halinde sabit ücretin kaldırılacağını söylüyorlar. Abonelerimizin bilgileri haricinde, Türk Telekom abonelikleri iptal edilerek, farkında olmadan başka operatörlere geçirilmek istendiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızı uyarmak istediğimiz konu, Türk Telekom´un sabit ücreti kaldırdığı ve kendilerinin Türk Telekom´dan geldiğini belirterek, eski son ödenmiş fatura, nüfus cüzdanı fotokopisi isteyen, sabit ücreti iptal edeceği yönünde yanlış bilgi veren kişiler hakkında gözlerini dört açmalarıdır" dedi.

Bu konuyu yasal zemine de taşıdıklarını ve şirket olarak da takipçisi olacaklarını ifade eden Gezer, vatandaşlardan böyle bir durumla karşılaştıklarında kendilerine ve güvenlik güçlerine haber vermelerini istedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kuzey Adana´da yapımına devam edilen fiberoptik altyapı çalışmasının Türk Telekom´a ait olmadığını belirten Gezer, son zamanlarda televizyonda görülen 11880 bilinmeyen numaralar servisinin de özel bir şirkete ait olduğunu söyledi.

Gezer, kendi bilinmeyen numaralar servisinin 11818 olduğunu söyledi ve diğer bilinmeyen numaralar servisinin farklı bir ücretlendirmeye tabi olduğunu, bu açıdan da bu servisin kullanılması halinde faturaların hayli kabarmış gelebileceğine vurgu yaptı.

Türk Telekom olarak Adana´da yoğun çalışmalar yaptıklarını kaydeden Gezer, kent genelinde 700´ün üzerinde santral olduğu ve yeni santrallerin de yolda olduğunu açıkladı.

Fiberoptik altyapı çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yaptıklarını dile getiren Gezer, Adana´daki tüm santrallere fiberoptik kablo döşediklerini, yalnızca evlere giden kabloların bakır olduğunu bildirdi. Bu şekilde 1 mbps fiyatına 8 mbps hızında internet verebildiklerini söyleyen Gezer, IP TV´nin de çok yakında hizmete gireceği haberini
verdi.