Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi iş birliği ile hak ihlallerinin önlenebilmesi amacıyla kadınlara yönelik kadın haklarının ele alındığı “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları" konulu eğitim düzenledi.

Karaisalı Niyet Akademi kursiyerlerine verilen eğitimde, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı psikolog tarafından cinsiyet rollerine ilişkin sunum yapıldı.

Eğitimde, toplumsal cinsiyet rolleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve bu eşitsizliği besleyen atasözleri, deyimlere dikkat çekilerek, eşitsizliği ortadan kaldırabilmek için gerekli çözüm yollarına değinildi.

Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları tarafından ise; 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Medeni Kanun, İstanbul Sözleşmesi ve CEDAW Sözleşmeleri başta olmak üzere, şiddete uğrayan ya da şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınlara yönelik şiddet ihbar hatlarının çalışma mekanizmaları anlatıldı.

İşte Karataş Belediyesinin Borcu İşte Karataş Belediyesinin Borcu

Eğitim, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin hazırladığı bilgilendirme broşürlerinin dağıtılması ve soru cevap kısmının ardından sona erdi.