Cumhuriyet Halk Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, Yüreğir Belediyesi’nde düzenlenen ve yerel basına yansıyan usulsüzlük iddialarını yakından takip ettiklerini söyledi.

İlçe Başkanı Tanburoğlu, Şubat ayı başında (bugün) yapılacak Yüreğir Belediyesi meclisi toplantısında CHP grubunun başkanı olarak konuyu gündeme getireceğini belirtti. Adana yerel basınını sarsan haberde Yüreğir Belediyesi’nde düzenlenen hediye paketi ihalesindeki alımın usülsüz olduğu iddia edilmişti. Bu ihalede satın alınan paket sayısının 13 bin olmasına rağmen geçtiğimiz yıllarda Yüreğir’deki doğum sayılarının 9 ila 10 bin sayıları çevresinde olması kuşku doğurdu.

Bu fayda kime sağlanıyor?

Tanburoğlu, geçtiğimiz yıllar ile bu yılki alım arasındaki farkın yüksek olduğunu belirttiği açıklamasında “aradaki farktan doğan rantın açıklanması gerektiğini” belirtti. İlçe Başkanı Tanburoğlu aynı zamanda bu paketleri dağıtıyor olmanın kent bilinci oluşturup oluşturmadığını sorguladı. Tanburoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu hediye paketlerinde Yüreğir’e dair, Yüreğir’in kimliğine katkı koyan yazılar veya logolar var mı, merak konusu. Ayrıca örneğin çocuklara Yüreğirlilik Sertifikası, Yüreğir’e hoşgeldin belgesi veriliyor mu? Bunların tamamı kent kimliğini oluşturmaya yarar. Eğer buna benzer öğelerle Yüreğir’e bir fayda sağlanmıyorsa ortada bir eksiklik var demektir. Biz buradan sağlanan faydayı merak ediyoruz. Bu fayda Yüreğir’e mi, yoksa birilerinin cebine mi sağlanıyor? Biz bu işin takipçisi olacağız.”

2023-yili-ihale-1

Ne olmuştu?

adanahabermerkezi.com'da yayınlanan habere göre Yüreğir Belediyesi “hoşgeldin bebek” adında başlattığı proje kapsamında hediye paketleri ihalesi hazırlığı yaptı. Şubat ayı için de ihale tarıhi verildi.Ancak geçtiğimiz dönemlerde 9 bin adetle sınırlı tutulan hediye paketleri ihalesinde 2023 yılı için talep 13 bin oldu. Bu yıl ile geçtiğimiz yıllar arasındaki talep farkı kamuoyunda şüphe doğurmuştu.