Eee CHP artık Sosyete partisi olmuş

Bundan sonra CHP ile ilgili siyasi yazılarımıza “sosyetik” başlıklar atacağız

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi Zaman Gazetesinden dostumuz Bilal Öğütçü’ye röportaj vermiş.

Demiş ki “CHP sosyete partisi oldu”

Develi röportajda yıllarca başörtüsü ile uğraştıkları, halkın derdini bırakıp laiklik peşinde koştukları özeleştirisinde bulunmuş. Develi şöyle devam etmiş;  “Cami cemaatinden korktuk, uzaklaştırıldık. Sosyete partisi olduk. Toplumdan kopuk bir siyaset izleyen partilerin başarılı olma şansı yok.” (Haberin tamamını okumak için Zaman gazetesi sitesi için tıklayınız..)

O zaman bizde bu açılımla ufkumuzu açalım, uçalım!!!

“Sosyete partisi olduk” dediğine göre sayın Develi Milletvekili seçiminde şöyle oy istemiştir;

“Şekerim bu akşam ne yesek, Nisuas Salatası, Cesar Salatası, Spagetti Bolonez, Fesleğen Soslu Tortellini,  yok canım ya Pizza Margarita, Pepper Steak yiyelim” Sonra da  “şekerim akşam briç partisi yapalım mı?” diye sormuş olabilir. 

Sosyete partinin! Milletvekili adayı Turgay Develi köylerde de şalvarlı amcayı, tülbentli teyzeyi de unutmamıştır;

 “Amcacım yarın buluşalım İstanbul’a uçalım. Barbaros Şansal, Hakan Akkaya ve Atıl Kutoğlu benim kankam. Ben hep onlardan giyinir, modayı yakından takip ederim. Türkiye’nin 1 Numaralı modacıları bunlar sana bir takım diktireyim, tarz yapalım. Teyze sende merak etme Nur Yerlitaş’la içli dışlıyım, Sana da bi güzellik yaparız. Ayıpsın”

Böyle demişse sayın Develi Zaman Gazetesine verdiği  ve manşetten yayınlanan bu röportajı için bir şey diyemem. “Sosyete parti”nin vekili böyle oy ister.

Şayet Sayın Develi seçim döneminde “Bize oy verin, size aş, iş imkanı sağlayacak, huzurlu yaşamınıza katkı verecek ve geleceğinizi düşünmeden güzel günler yaşamanız için mücadele edeceğim” demişse sorun yok.  O zaman bu röportaja itirazım var. Sayın Develi kendi kendiyle çelişmiş oluyor. Seçim döneminde  İş’ten, Aş’tan bahsedip, sonra “Sosyete partisi olduk” diyorsa bence oturup iyice düşünmeli.

CHP’liler partinin nasıl ve neyle mücadele ettiğini biliyor, görüyor.  Neyse Sayın Develi’nin “Sosyete partisi olduk” dediği CHP’deki durumuna bir göz atalım.

CHP’ Adana Milletvekili Turgay Develi önce Yüreğir Belediye Başkan adayı oldu.

Seçimi kazanamayan (Belki de halka uzak ve “sosyete” eğiliminde olduğu için) Turgay Develi bir şekilde CHP Adana Milletvekili oldu.   Bir gazeteci olarak Turgay Develi’nin Vekil olmasına sevindim.   Ancak aradan geçen sürede Adana Milletvekili Turgay Develi’nin yaptıklarının çok yetersiz kaldığını söyleyebilirim.

Bu arada Sayın Develi halkla iç içe olmak için neler yapmış?

Ya da hangi ziyaretlerde bulunmuş?

Kendisini Belediye Başkan adayı yapan daha sonra Milletvekili olma hakkı veren partisinin bayramlaşmasına katılmış mı?

Kimin sevincine, kimin üzüntüsüne ortak olmuş?

CHP’nin tavan siyasetini içselleştirmeden konuşan Sayın Develi değil mi?

Seçim döneminde açların karnının doyması için yapılan reklam kampanyalarının hiçbirini mi görmedi?

Tüm partililerini hiçe sayan, Adana’da Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği için aday olabilecek başka isim yokmuş gibi kendini Büyükşehir Belediye Başkan ADAYI ilan eden Sayın Turgay Develi değil miydi?  Tabi tepkilerin ardından “Ben Büyükşehir Belediye Başkan aday adayıyım” diyen de sayın  Develi.

Sayın Develi CHP’nin ne olduğunu bilmeden konuşarak aslında kendini inkar ediyor. Verdiği röportaj sadece ve sadece kendinin ne olduğunu kamuoyuna gösteriyor