Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Adana Şubesi, ilk Olağan Genel Kurulunu yaptı.  Kurucu başkan Ümit Özlü, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.Yeni yönetim kurulu; Ümit Özlü, Yalçın Kartal, Kamuran Avşar, Nermin Pürçüklü ve Ali Aydın’dan oluştu.

Divan başkanlığını Prof. Dr. Selahattin Serin’in yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Özlü, Genel Kurulda yaptığı konuşmasında sözlerine,‘Türk Dünyası sevdalıları, gönül dostlarım’ diye başladı.  Amaçlarının Türk Dünyasının birlik ve beraberliği  olduğunu belirten  Özlü,  ‘Kendini Türk hisseden ve Türk Milletine adayan, her siyasi partiden aynı duygu ve  düşüncelere sahip, yüce gönüllü insanların buluştuğu  bir kuruluştur’ dedi.

Ümit Özlü

Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan gibi, bir gün Doğu Türkistan’ında bağımsızlığına kavuşacağına inandıklarını  belirtenÖzlü;  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Batı Trakya Türklerinin sorunları  mutlaka bitecektir.  Dünya ülkelerinin dikkatini çeken,güçlü Türkiye’nin de içinde bulunduğu Türk Birliği Teşkilatı sosyo-ekonomik, kültürel ve askeri alanda daha da büyüyecektir’ şeklinde konuştu.

Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Adana Şube Başkanı Özlü, ‘’21.Yüzyıl Türk asrı olacaktır. Türk birliğimiz daim olsun’’  sözleriyle konuşmasını tamamladı.