Türk Ocakları Adana Şube Başkanlığı’nda yapılan seçimler sonrasında yetki Mustafa Halaçoğlu’na verildi. İki adayın yarıştığı seçimlerde Mustafa Halaçoğlu, 126 üyenin 81’inin oyunu alarak yeni başkan oldu.
Yeni seçilen yönetim kurulunda Ali Karakuş, Orhan Gül, Hasan Tahsin Kaplan, Asiye Zeren Kaygusuz, Mustafa Dönmez ile Özcan Güler yer aldılar. Başkan Mustafa Halaçoğlu, Türk Ocağının 1912 yılında kurulan bir kurum olduğunu kaydedip ‘Kamu yararı gözeten siyaset üstü bir kurumda başkanlık görevine getirilmemin onurunu yaşıyorum. Ocağımız vatan seven bir sivil toplum kuruluşudur. Devletimizin bekası ve Türk gençliğimizin geleceğinin yükü biz vatansever Türk milliyetçilerinin omuzlarındadır. Sorumluluğumuzun ağır olduğunu biliyoruz.’ İfadelerini kullandı. 

Türk Ocağında yetki Yusuf Halaçoğlu’nda
Halaçoğlu, hedeflerinin öncelikle Türk Ocağına yakışır ve kalıcı bir yer temin etmek olduğunu kaydedip projelerini de şöyle dile getirdi. “Adana merkez ve 15 ilçemizde seminerler ve konferanslar düzenleyeceğiz. Türk Ocakları Akademisinin Adana’da tesisini gerçekleştireceğiz. Yardımlaşma sandığı ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimize eğitim bursu, ekonomik gıda ve giyim yardımları yapacağız. Kentimizdeki tarihi ve kültürel varlıkların yer aldığı yerlere geziler düzenleyeceğiz.’