30 Ağustos Zafer Bayramı 14 Yaş Türkiye Şampiyonası’nın yapıldığı Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde (ATDSK) Zafer Coşkusu ve tenis şöleni bir arada yaşanıyor. 

18 İLDEN 106 TENİSÇİ

TTF’nin faaliyet programında yer alan 30 Ağustos Zafer Bayramı 14 Yaş Türkiye Şampiyonası, ATDSK’nın ev sahipliğinde 27 Ağustos’ta başladı. Şampiyonaya Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Burdur, Bursa, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Zonguldak’tan teklerde 56’sı erkek 50’si kız 106 sporcu katıldı. Büyük zaferin yıldönümünde ise Zafer Bayramı Kutlaması ve Sporcu Gecesi yapıldı. Girişten itibaren dört bir yanı Türk bayraklarıyla donatılan ATDSK’da yapılan törene Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı İrfan Irmak, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, turnuva sporcuları, aileleri, antrenörler, kulüp üyeleri ve tenis severler katıldılar. 

atdsk

‘SEVDAMIZ AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ’ 

Törenin açılış konuşmasını yapan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, özel günde özel bir turnuvaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ATDSK olarak 1969 yılından beri Türk sporuna Türk tenisine desteklerimizi sürdürüyoruz. Spora ve sporcuya destek veren bu güzel kentte büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz, gençlik spor il müdürlüğümüz bakanlığımız, sponsorlarımız ve üyelerimizle birlikte Türk tenisine hizmet etmekten, bu güzel turnuvaları yapmaktan onur duyuyoruz. Sevdamız ay yıldızlı bayrağa hizmet etmeye devam ederek, var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 

GÜÇLÜ SPOR BRANŞI 

Adana’nın sporda güçlü yanları olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da, “Ancak emin olun ki tenis, şehirdeki en güçlü spor branşlarından bir tanesi. Bunun bu hale gelmesinde de Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları kulübümüzün, Ali Refah Keskin başkanımızın ve ekibinin çok büyük bir gayreti ve çabası var. Ben hem şehrimizin sporu adına, hem de milli takımlarda yetişen tüm sporcularım adına kendilerine ve kulüplerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

atdsk

ADANA’NIN YÜZ AKI 

30 Ağustos’un işgal altındaki mazlum uluslara ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, “Bize göre 100 yılın en büyük zaferi olan Zafer Bayramı’mızın 100’üncü yılında bu etkinliği düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığımızın değerli yöneticilerine, kulübümüze şükranlarımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu turnuvamız Adana’mızın yine yüz aklarından bir tanesi, çok anlamlı, çok değerli bir turnuva olmuştur” dedi. 

Konuşmaların ardından turnuva oyuncuları, ATDSK bünyesindeki Uluslararası Tenis Akademisi High Performance Tennis Center’ın (HPTC) sporcuları ve protokolün  katılımıyla turnuva pastası kesildi. Törene katılanlar ellerindeki Türk bayraklarını salladılar, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı seslendirerek, Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl coşkusunu yaşayıp, yansıttılar. 30 Ağustos Zafer Bayramı 14 Yaş Türkiye Şampiyonası 3 Eylül’de yapılacak final maçları ve ödül töreniyle sona erecek.