MURAT BARHUN - SON NOKTA GAZETESİ
“Hangi sektörde ne yapılacak ise en iyisinin yapılmasını sağlamak ve Adana’ya uygun örneğin tarım sektörü ve onun besleyeceği sektörlerinin gelişmesini sağlamak” gerektiğini söyleyen Türkmen şöyle konuştu; “Artık Adana’da oturduğumuz yerde şehrin gelişimini yönlendirmek mümkün değil.  Özellikle merkezi hükümet üzerinde ciddi lobi çalışması yapmak lazım. Bölgesel işbirliği içinde ve özellikle Mersin ile birlikte bölgenin geleceğinin şekillenmesinde lobi yaparak rol almak mümkün. Yoksa buradan kendi kendimize istediğimiz kadar konuşalım biz pişirir biz yeriz. Değişen bir şey olmaz”

“BİRLİKTE HAREKET ETME VE FEDAKÂRLIK”

Adana’nın bölgesinde güç olabilmesi için birlikte hareket etme ve gerektiğinde fedakarlık yapma kültürünün geliştirilmesi gerektiğini anlatan Adana İş Kadınları Derneği  (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, Dernek olarak yaptıkları projeleri anlattı. Türkmen “ Adana İşkadınları Derneği olarak hayata geçirdiğimiz projeler şu anda tüm ülkenin gündemine oturan projeler. Hâlbuki biz bunları 2011 yılında dile getirdik ve o gün bu gündür yaşama geçiriyoruz. Bu da bizim ne kadar güçlü öngörü sahibi olduğumuz gösteriyor. Avrupa Birliği hibesi ile gerçekleştirdiğimiz proje ise kabulü aşamasında binlerce proje arasından kabul edilen 4 projeden birisi oldu ve uygulamadan sonra da  1. Oldu. Ben Elif Doğan Türkmen olarak şuna gönülden inanıyorum. Bu ülke medeni, çağdaş ve kalkınmış bir ülke olacak ise bunu kadınlar ile başaracaktır. O nedenle ben ve benim gibi kadınların bu gün yaptıkları bu çalışmalar ülkemizin aydınlık geleceği olacağından dolayı çok mutluyum. Tek arzum bir an önce o günlere kavuşmak”


“İŞKAD, KADINLARIN YAŞAMINDA BİR TAKIM ALGILARIN OLUŞMASINA LİDERLİK EDİYOR”

İŞKAD olarak kadınların istihdamı konusunda da ciddi çalışmalar yaptıklarını aktaran Adana İş Kadınları Derneği  (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, dernek olarak öncelikle kadınların girişimcilik alanında çoğalması için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Çalışmaları 2 kategoride değerlendirdiklerini ifade eden Türkmen şöyle konuştu;

“ Birincisi; Girişimci olmak isteyen kadınlara dönük verdiğimiz kurslar ve edindikleri sertifika ile doğrudan KOSGEB desteği almaları. Girişimci kadınların ise iş dünyasına dönük bilgi ve beceri donanımlarının artmasını sağlayarak iş yaşamlarında başarılı olmalarına destek olma projeleri gerçekleştirmekteyiz. İkincisi ise eğitime devam eden gençlerimizin, girişimciliğe yönelmesi için algı oluşturmalarına yardımcı olmak için gerçekleştirdiğimiz projeler; Bu projeler kapsamında gerek Avrupa Birliği gerekse Çukurova Kalkınma Ajansı ve SODES gibi kurumlardan hibe destekleri aldığımız gibi Adana Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile de proje ortağı olduk. Bütün bu anlattığımızdan şunu çıkarmak mümkün Adana İşkadınları Derneği artık kurumsal kimliği ile üreten ve Adana’nın ülkemizin iş yaşamına ve sosyal yaşamına katkı koyan aynı zamanda kadınların yaşamlarında birtakım algıların oluşturmasına da liderlik eden bir dernek. Ben de bu derneğin yönetim kurulu başkanı olarak şu anda bulunduğumuz konum nedeni ile derneğim, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ve kendi adıma haklı bir gurur yaşıyorum”

“YEREL YÖNETİCİLERLE İLETİŞİMİMİZ ÇOK İYİ”

 Adana’da seçilen tüm Belediye Başkanlarıyla çok iyi iletişim halinde olduklarını vurgulayan Türkmen, “Şu anda da bomba gibi bir proje hazırlığımız var. Bu projemizde hem belediyelerimiz hem de odalarımızı ortak alma niyetindeyiz. Gerçekleştiğinde yalnızca Adana değil tüm Türkiye’ye örnek olacak ve “işte bu” dedirtecek bir proje olacak” diyerek sözlerini tamamladı.