Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Adana Şube Başkanı Ümit Özlü yazılı bir açıklama yaparak TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı ve destekçilerini, Türk Silahlı Kuvvetlerini asılsız iddialarla suçladığı için kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan Ümit Özlü, ‘’ Bu asılsız iddia, Türk Silahlı Kuvvetlerini dünya kamuoyu önünde suçlu duruma düşürmeye çalışmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini zor durumda bırakmaya yönelik psikolojik bir harptir. Planlı yapılan bir komplodur. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı derhal istifa etmelidir. TSK’ne bu düşmanca tavırları nedeniyle Fincancı ve destekçileri kanun önünde yargılanarak, cezalarını çekmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı silahlı  yapılanmaya giren hain  terör örgütü ile birlikte hareket eden Fincancı ve destekçilerini nefret ve şiddetle kınıyorum.’’ Dedi.

Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Adana Şube Başkanı Özlü, açıklamasına  şöyle devam etti.

 ‘’Milli benliğini bulamayan bu asılsız iddia sahibi ve destekçileri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Yunanistan, Mavi Vatan, Libya, Suriye, Irak, Rusya-Ukrayna savaşı, iklim krizi,  gibi meseleleri var iken, ayrıca hemen yanı başımızda PKK Devletinin kurulma çalışmaları devam ederken , TSK’ni asılsız bir iddia ile suçlamaları hainlik değil de nedir? ‘’

Başkan Özlü,  TSK’ne dil uzatanların bir an önce cezalandırılmasını isteyerek açıklamasını, ‘’Milli birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz,  sözleriyle tamamladı.